Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/iStockphoto

Mysterie rond inbraak in 11 auto’s in Bredene: “Geen enkel voertuig is beschadigd”

BredeneIn Bredene zijn in de nacht van maandag op dinsdag diefstallen gepleegd in maar liefst elf geparkeerde voertuigen. “Het bizarre is dat de meeste slachtoffers ervan overtuigd zijn dat ze hun wagen slotvast hebben achtergelaten. Bovendien is er geen schade”, zegt commissaris Dennis Goes van de lokale politie Bredene/De Haan. “Mogelijk gebruikten de inbrekers een soort elektronisch apparaat om de voertuigen te openen.”

 1. Zeven gewonden bij zwaar ongeval met Lijnbus, mogelijk door defecte remmen
  PREMIUM
  Gistel

  Zeven gewonden bij zwaar ongeval met Lijnbus, mogelijk door defecte remmen

  In Gistel is dinsdag iets over 14 uur een Lijnbus met zware impact tegen een gevel gecrasht. Zeven slachtoffers, onder wie de chauffeur, zijn naar het ziekenhuis gebracht. “Volgens de eerste informatie en verklaringen van de chauffeur zouden de remmen van de bus het hebben begeven”, zegt burgemeester Gauthier Defreyne (Open Vld). “We wachten eerst het onderzoek af. Het is te voorbarig om nu al conclusies te trekken”, zegt De Lijn. De horecazaak die werd aangereden, was nog maar sinds februari overgenomen door nieuwe uitbaters.
 2. Geen inspiratie meer voor een uitstap met de kids? Ga eens op wandel met ‘Ziggi’ op de Oosteroever
  Oostende

  Geen inspiratie meer voor een uitstap met de kids? Ga eens op wandel met ‘Ziggi’ op de Oosteroe­ver

  Het einde van de paasvakantie komt in zicht en misschien is de inspiratie om de kinderen bezig te houden stilaan wat kariger. Het boekje ‘Op stap met Ziggi’ biedt misschien de nodige afwisseling, het dompelt een gewone wandeling op de Oostendse Oosteroever onder in een wondere fantasiewereld. Bunkers worden levende strandreuzen en de oude vissersboot heeft heel wat verhalen te vertellen.
 1. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen

 2. Boze Tesla-rijdster verstoort autoshow: "De remmen werken niet"
  Play

  Boze Te­sla-rijd­ster verstoort autoshow: "De remmen werken niet"