Donald Deschagt is bekend van Le Homard et la Moule, maar tegenwoordig minstens evenveel als ‘seaweedchef’.
Volledig scherm
PREMIUM
Donald Deschagt is bekend van Le Homard et la Moule, maar tegenwoordig minstens evenveel als ‘seaweedchef’. © Benny Proot

Minder Le Homard et la Moule, meer zeewier... ‘Seaweedchef’ maakt keuze: “Ons restaurant openen we slechts twee dagen, en alleen als het ‘normaal’ kan”

Bredene“Na 25 jaar Le Homard et la Moule voel ik soms dat het genoeg is geweest. Mijn ambitie is niet weg, maar ik voel dat ik me wil toespitsen op Studio Zeewier.” De Bredense ‘seaweedchef’ Donald Deschagt (58) zal zijn bekende restaurant minder openen – een terras staat er zaterdag alleszins al niet. Maar zijn passie voor zeewier blijft onaangeroerd, wat zeggen we, is vuriger dan ooit. “Ik hebben nog zoveel leuke ideeën voor producten met zeewier.”