Als voorzitter van heemkring Ter Cuere is Annemie De Leyn op zondagochtend vaak te vinden in het Turkeyenhof.
Volledig scherm
PREMIUM
Als voorzitter van heemkring Ter Cuere is Annemie De Leyn op zondagochtend vaak te vinden in het Turkeyenhof. © LBB

MIJN DORP. Annemie De Leyn, bezige bij voor de cultuur in Bredene: “Een ijsvogel of reiger aan de Spuikom zien... Puur genieten”

Bredene“De mooiste momenten zijn de activiteiten waarbij veel inwoners samenkomen." Wie aan het culturele leven in Bredene denkt, stelt er zich meteen ook Annemie De Leyn bij voor. De voorzitter van heemkring Ter Cuere en de Cultuurraad zet zich ook enorm in voor lokale verenigingen én de strijd tegen armoede. Een straffe madam, die zich blij voelt als ze onder de mensen is, maar evengoed tot rust kan komen in de natuur van haar gemeente.

 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 2. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.