Matthieu Bonne bij de aankomst
Volledig scherm
Matthieu Bonne bij de aankomst © MMB

Matthieu Bonne heeft record beet. Na 68 kilometer en 23 uur zwemmen aangekomen in Knokke-Heist

Matthieu Bonne is na 23 uur zwemmen en 68 kilometer in het water aangekomen in Knokke-Heist. Hij vertrok maandag om 16 uur in De Panne met als doel het afzwemmen van de kustlijn en is de allereerste die in die zware opdracht slaagt. Honderden mensen hebben hem onderweg aangemoedigd. Matthieu schreeuwde op het strand de inspanning van zich af. “Ik ben kapot”, wist hij daarna nog uit te brengen.

 1. Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandigen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandi­gen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”

  “Het zijn andere telefoontjes. De toon is anders. In de eerste lockdown waren ondernemers strijdbaar, nu heersen frustraties, woede en onmacht.” Unizo-directeur Wouter Blomme (45) en zijn medewerkers voelen zich dezer dagen meer psycholoog dan dienstverlener. “Er zijn er die zichzelf hebben heruitgevonden, maar dat kan niet in elke sector.” Een gesprek aan het front.
 2. Thomas Broucke surft naar topvijftignotering op officieus WK IQFoil: “Bemoedigend resultaat”

  Thomas Broucke surft naar topvijftig­no­te­ring op officieus WK IQFoil: “Bemoedi­gend resultaat”

  Het Italiaanse Gardameer was vorige week plaats van afspraak voor de IQFoil International Games. In principe had dit het eerste WK moeten zijn in de nieuwe olympische windsurfklasse voor de Spelen van 2024 in Parijs, maar de internationale zeilbond weigerde om dit jaar al de WK-status toe te kennen, omdat sommige landen geen vertegenwoordiger konden sturen. In Italië tekenden ook twee Belgen present: Steven Van Broeckhoven en Bredenaar Thomas Broucke (19).
 1. Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit
  Play

  Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit

 2. Wij hebben de PlayStation 5 al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de PlayStati­on 5 al: unboxing en eerste indruk