Zo zal het nieuwe zwembad van Bredene eruitzien
Volledig scherm
Zo zal het nieuwe zwembad van Bredene eruitzien © LAGO

LAGO bouwt nieuw zwembad in Bredene en maakt er meteen een energiezuinig gebouw van

BredeneBredene gaat nu ook officieel in zee met LAGO voor de bouw van een nieuw zwembad op domein Grasduinen. De zwembadgroep zal tegen de tweede helft van 2024 een van de grootste gasloze zwembadcomplexen van België bouwen in de kustgemeente. Het 3.000 m² grote gebouw zal volledig CO2-neutraal zijn. Om dat mogelijk te maken, ligt het dak vol met maar liefst 761 zonnepanelen.

 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Speeldomein De Speeldernis wordt opengesteld voor iedereen
  Gistel

  Speeldo­mein De Speelder­nis wordt openge­steld voor iedereen

  De stad en de jeugddienst willen het avontuurlijk speeldomein De Speeldernis in de Pol Gernaeystraat vaker openstellen. Want de jongste inwoners hebben nood aan voldoende speelterreinen om zich te ontplooien. De jeugddienst voorziet om het speeldomein telkens het derde weekend van de maand open te stellen. Ondertussen zal de behoefte en het gebruik verder onderzocht worden om in de nabije toekomst een breed en ruimer draagvlak te creëren.