De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Jaar cel voor 72-jarige winkeldief bij wie speurders notitieboekje met boekhouding aantroffen

Oostende/Bredene/OostkampEen 72-jarige Oostendenaar heeft een jaar cel gekregen voor minstens elf winkeldiefstallen, een diefstal met geweld en verboden wapendracht. In de wagen van Freddy B. vonden speurders een notitieboekje met een soort boekhouding. “De beklaagde stal de goederen op bestelling”, meende de procureur.

 1. Wendy Van Wanten gaat als Iris naar ‘Het Huis’: “Wendy is leven in een fantasie, terwijl Iris zich liever verstopt”
  PREMIUM
  Aalter/Oostende

  Wendy Van Wanten gaat als Iris naar ‘Het Huis’: “Wendy is leven in een fantasie, terwijl Iris zich liever verstopt”

  Wendy Van Wanten (61) is dinsdagavond de centrale gast in ‘Het Huis’ op Een. Alhoewel het eigenlijk Iris Vandenkerckhove is die programmamaker Eric Goens beter wil leren kennen. Met een duik in haar kinderjaren in Oostende, de gouden jaren na de PinUp Club, en oprechte emoties laat Wendy zich zien van een kant die ze zelden openbaar maakt. “Wendy was voor mij een vlucht voor verborgen verdriet”, bekent La Van Wanten. Haar verhaal.
 2. Katrien schrijft wondermooi nummer voor verlamde Guillaume: “Ik heb zijn ongeval zien gebeuren. Met de opbrengst van single steunen we Rode Neuzen”
  PREMIUM
  Bredene/oostende

  Katrien schrijft wondermooi nummer voor verlamde Guillaume: “Ik heb zijn ongeval zien gebeuren. Met de opbrengst van single steunen we Rode Neuzen”

  Leerkracht Katrien Tuyaerts (46) heeft samen met echtgenoot Stéphane Landtmeters een bijzonder lied geschreven met een al even bijzonder verhaal. Ze draagt de song op aan Guillaume (32), die drie jaar geleden een zwaar ongeval had met een paramotor waardoor hij nu verlamd is. Katrien zag het ongeval gebeuren en bleef met haar man Stéphane in contact met de familie. Ze schreef een nummer gevuld met hoop voor Guillaume maar ze richt zich ook tot de vele jongeren die het moeilijk hebben. Nu willen ze hun verhaal delen en de single verkopen ten voordele van Rode Neuzen Dag.