Volledig scherm
© Benny Proot

Initiatief om statiegeld in te voeren in Bredene ligt voorlopig stil

BredeneEr werd op de gemeenteraad in Bredene een vraag gesteld naar de ambitie van burgemeester Steve Vandenberghe om statiegeld in te voeren. Dat zou al tegen 2020 gebeuren, maar ondertussen is het proefproject nog niet opgestart.

 1. Vier kleurrijke ara’s ontsnapt uit volière van Jabbeekse schepen : “Wie ze ziet, bel mij alstublieft”
  Snellegem

  Vier kleurrijke ara’s ontsnapt uit volière van Jabbeekse schepen : “Wie ze ziet, bel mij alstu­blieft”

  Frank Casteleyn uit Snellegem, schepen voor CD&V in Jabbeke, is al sinds vrijdagmorgen op zoek naar vier uit zijn volière ontsnapte papegaaien. “Ik kan mezelf voor het hoofd slaan dat ik die volière niet goed heb afgesloten”, vertelt hij. De vier ara’s, twee mannetjes en twee vrouwtjes, bevinden zich nog in de buurt maar zitten hoog in de bomen. “Wie een papegaai aantreft in zijn tuin, verwittig mij asjeblieft.”
 2. Zaakvoerster voormalige hondenfokkerij Dogs And Friends riskeert fikse geldboete en verbod van drie jaar om honden te houden: “Omstandigheden waren erger dan in Oost-Europa”
  PREMIUM
  Oudenburg / Ruiselede / Ardooie

  Zaakvoer­ster voormalige hondenfok­ke­rij Dogs And Friends riskeert fikse geldboete en verbod van drie jaar om honden te houden: “Omstandig­he­den waren erger dan in Oost-Europa”

  De zaakvoerster P. B. (34) van de voormalige hondenfokkerij Dogs And Friends moest zich maandag verantwoorden voor de verwaarlozing van tal van dieren. In 2017 werden 81 honden in beslag genomen na verschillende controles van de inspectie Dierenwelzijn. “We kregen jarenlang veel klachten van mensen bij wie hun hondje na enkele dagen na de aankoop was gestorven”, pleitte de advocaat van Gaia dat zich burgerlijke partij stelde in de zaak.
 1. Deze smartphone is een echt beest voor gamers
  Play
  games

  Deze smartphone is een echt beest voor gamers

 2. Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatijden
  Play

  Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatij­den