De evenementen in het Staf Versluyscentrum gaan wel nog door. Twee verenigingen beslisten zelf al om hun activiteit te annuleren
Volledig scherm
De evenementen in het Staf Versluyscentrum gaan wel nog door. Twee verenigingen beslisten zelf al om hun activiteit te annuleren © Benny Proot

Gemeente neemt extra coronamaatregelen, onder andere voor Bredene Klinkt

BredeneDe gemeentelijke veiligheidscel van Bredene heeft enkele aanvullende coronamaatregelen genomen. Zo gaat Bredene Klinkt tijdens kerstvakantie wel degelijk door, maar met een overdekt terras en met bediening van dranken en eten aan tafel.

 1. Colruyt Group kweekt vanaf dit voorjaar Belgische mosselen: “In de zomer van 2023 liggen ze in onze winkelrekken”
  Nieuwpoort

  Colruyt Group kweekt vanaf dit voorjaar Belgische mosselen: “In de zomer van 2023 liggen ze in onze winkelrek­ken”

  In de Oostendse haven zijn zondag voorbereidingen gestart voor de eerste commerciële zeeboerderij waar Belgische mosselen gekweekt worden. Nadat de veiligheidszone is afgebakend, worden de eerste 10 mossellijnen in het water gelegd. Tegen het project loopt wel nog een juridische procedure voor de Raad van State. Het Nieuwpoortse stadsbestuur is namelijk tegen.
 2. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.