Frank Pauwels (r) bracht vier jaar geleden z'n moeder Solange Hennaert (l) om het leven.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Pauwels (r) bracht vier jaar geleden z'n moeder Solange Hennaert (l) om het leven. © RV

“Eén slag en ze lag plots op de grond”: man die z’n moeder Solange (82) begroef in de duinen is op weg naar assisen, maar blijft na vier jaar ontkennen dat hij haar dood wilde

Bredene/OostendeHij sloeg z'n moeder met één slag tegen de grond, wikkelde haar lichaam in plastiek en begroef haar in de duinen. Nadien bleef hij meer dan twee jaar haar pensioen opstrijken. Zonder dat iemand ook maar iets doorhad. Tot de wijkagent onraad begon te ruiken en Bredenaar Frank Pauwels (49) achter de tralies vloog. De man is na vier jaar op weg naar het hof van assisen, maar blijft ontkennen dat hij Solange Hennaert (82) om het leven wilde brengen.

  1. IN BEELD. Zoon moet tonen hoe hij moeder doodde en begroef in de duinen: reconstructie van de moord op Solange Hennaert (82)

    IN BEELD. Zoon moet tonen hoe hij moeder doodde en begroef in de duinen: reconstruc­tie van de moord op Solange Hennaert (82)

    In Bredene en Oostende vond woensdagvoormiddag de wedersamenstelling van de oudermoord op Solange Hennaert (82) plaats. Haar zoon Frank P. (47), met wie Solange in de Nukkerstraat in Bredene woonde, moest tonen hoe hij zijn moeder om het leven bracht en haar vervolgens begroef in de duinen. De feiten dateren van september 2017 en bleven lang onder de radar. Pas in mei dit jaar bleek dat Solange Hennaert al die tijd spoorloos was en kwam het gerecht bij haar zoon aankloppen.