Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/iStockphoto

Dieven krijgen auto’s open met elektronisch apparaat: jaar cel met uitstel

BredeneTwee twintigers zijn elk tot 1 jaar cel met uitstel veroordeeld voor een reeks diefstallen uit auto’s in Bredene. Opvallend was dat ze een elektronisch apparaat gebruikten om de wagens te openen.

 1. Sterrenchef Willem Hiele kiest toch niet voor Oostende, maar trekt wel weg uit Koksijde: “De ziel van het pand gaf de doorslag”
  PREMIUM
  Koksijde

  Sterren­chef Willem Hiele kiest toch niet voor Oostende, maar trekt wel weg uit Koksijde: “De ziel van het pand gaf de doorslag”

  De eigenzinnige sterrenchef Willem Hiele (39) verruilt het vissershuisje in Koksijde, waar acht generaties van de familie Hiele hebben gewoond, voor een gloednieuwe plek centraler langs de kust. Verrassing: dat is niet in Oostende, zoals hij aanvankelijk zei. “Dit huis ademt sereniteit, liefde voor kunst en respect voor de omgeving uit”, klinkt Hiele mysterieus. Wij vonden het pand waar hij vanaf april volgend jaar de smaakpapillen zal prikkelen.
 2. Politie-inspecteurs incasseren zware klappen na fuif in Oudenburg: “Ze zijn echt lelijk toegetakeld”
  PREMIUM
  Oudenburg/Oostende

  Politie-inspec­teurs incasseren zware klappen na fuif in Oudenburg: “Ze zijn echt lelijk toegeta­keld”

  Twee inspecteurs van de lokale politie Kouter zijn een tijdlang arbeidsongeschikt na ernstige feiten van weerspannigheid en slagen, vrijdagnacht in Oudenburg. Vier jonge amokmakers uit Oostende waren al buiten gezet op de fuif ODB Beach, maar bleven zich tot na de fuif agressief gedragen op straat. Toen de agenten tussenkwamen, kregen ze enkele rake klappen. “Onze collega’s zijn echt wel lelijk toegetakeld", zegt woordvoerster Annemie Wittesaele van PZ Kouter.