Een politiecombi bij de arrestatie van woensdagnacht. Patrouilles waren snel ter plaatse na een oproep uit de Oude Kreekweg in Bredene. De dieven werden in de boeien geslagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een politiecombi bij de arrestatie van woensdagnacht. Patrouilles waren snel ter plaatse na een oproep uit de Oude Kreekweg in Bredene. De dieven werden in de boeien geslagen. © BBO

Dieven die auto’s kunnen openen met elektronisch apparaat gearresteerd, loodgieter opgelucht: “Al drie keer bestolen in veertien maanden”

BredeneIn Bredene heeft de politie woensdagnacht rond 4.30 uur twee dieven gearresteerd die gebruik maken van elektronische apparatuur om geparkeerde wagens te openen. Ze werden op heterdaad betrapt tijdens een auto-inbraak in de Oude Kreekweg en zouden die nacht al veertien keer hebben toegeslagen. De recherche was al bezig met een onderzoek, want ook in de nacht van 22 op 23 februari viseerden ze minstens elf geparkeerde auto’s in Bredene. “Ik ben voor de derde keer bestolen in 14 maanden tijd”, zucht slachtoffer Jeroen Anseeuw.

 1. Zeven gewonden bij zwaar ongeval met Lijnbus, mogelijk door defecte remmen
  PREMIUM
  Gistel

  Zeven gewonden bij zwaar ongeval met Lijnbus, mogelijk door defecte remmen

  In Gistel is dinsdag iets over 14 uur een Lijnbus met zware impact tegen een gevel gecrasht. Zeven slachtoffers, onder wie de chauffeur, zijn naar het ziekenhuis gebracht. “Volgens de eerste informatie en verklaringen van de chauffeur zouden de remmen van de bus het hebben begeven”, zegt burgemeester Gauthier Defreyne (Open Vld). “We wachten eerst het onderzoek af. Het is te voorbarig om nu al conclusies te trekken”, zegt De Lijn.
 2. “Eén slag en ze lag plots op de grond”: man die z’n moeder Solange (82) begroef in de duinen is op weg naar assisen, maar blijft na vier jaar ontkennen dat hij haar dood wilde
  PREMIUM
  Bredene/Oostende

  “Eén slag en ze lag plots op de grond”: man die z’n moeder Solange (82) begroef in de duinen is op weg naar assisen, maar blijft na vier jaar ontkennen dat hij haar dood wilde

  Hij sloeg z'n moeder met één slag tegen de grond, wikkelde haar lichaam in plastiek en begroef haar in de duinen. Nadien bleef hij meer dan twee jaar haar pensioen opstrijken. Zonder dat iemand ook maar iets doorhad. Tot de wijkagent onraad begon te ruiken en Bredenaar Frank Pauwels (49) achter de tralies vloog. De man is na vier jaar op weg naar het hof van assisen, maar blijft ontkennen dat hij Solange Hennaert (82) om het leven wilde brengen.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen