De verpleegster (29) die slachtoffer werd van de beklaagde getuigde na de feiten anoniem in deze krant.
Volledig scherm
De verpleegster (29) die slachtoffer werd van de beklaagde getuigde na de feiten anoniem in deze krant. © Bart Boterman

Dertiger die verpleegster op wandel met hond sloeg, riskeert drie maanden cel: “Ze hield trauma over aan voorval”

Bredene/ArdooieEen 37-jarige man uit Ardooie riskeert drie maanden cel met uitstel omdat hij drie vrouwen heeft geslagen in de duinen van Bredene. Een van hen was een verpleegster van de corona-afdeling van het AZ Damiaan in Oostende die op stap was met haar hond. “Ze hoopt dat ze ooit nog zonder angst in de duinen kan gaan wandelen”, stelde haar advocaat Walter Van Steenbrugge.

  1. Verpleegster (29) van COVID-afdeling brutaal aangevallen in duinen tijdens wandeling met hond: “Gezin keek toe alsof ze geweld doodnormaal vonden”
    PREMIUM
    Bredene/Oostende

    Verpleeg­ster (29) van CO­VID-afdeling brutaal aangeval­len in duinen tijdens wandeling met hond: “Gezin keek toe alsof ze geweld doodnor­maal vonden”

    De politie is op zoek naar getuigen naar aanleiding van gratuit geweld in de duinen van Bredene, dinsdagnamiddag. Een vrouw (29) werd er op brutale wijze geslagen in het gezicht, nadat de dader eerst haar hondje aanreed met de fiets. Het gevolg: een inwendige bloeding in het hoofd en eigenlijk arbeidsongeschikt. “Ik zou beter thuis blijven, maar ze hebben me zo hard nodig in het ziekenhuis", getuigt ze.