Een flower power-toeriste wandelt door Bredene met haar hond. Het werk op de hoek van de Duinenstraat en de Tramstraat staat er nog maar sinds dit jaar.
Volledig scherm
Een flower power-toeriste wandelt door Bredene met haar hond. Het werk op de hoek van de Duinenstraat en de Tramstraat staat er nog maar sinds dit jaar. © Benny Proot

"Crystal Ship? Dat hebben we hier al 13 jaar"

BREDENEIn Oostende zijn ze trots op straatkunstfestival The Crystal Ship. Maar Bredene heeft al 13 jaar een eigen straatartiest. Annie Vanhee beschildert al gevels in Bredene Dorp sinds 2003. Liefst 27 gevels nam ze al onder handen. Dit jaar kwamen er twee nieuwe bij.

 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. Vergeet Werchter of Tomorrowland! Op deze 10 kleinere festivals in West-Vlaanderen feest je er deze zomer op los
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Vergeet Werchter of Tomorrow­land! Op deze 10 kleinere festivals in West-Vlaanderen feest je er deze zomer op los

  Last van knaldrang? Of gewoon zin in een feestje? Heel wat kleinere festivals werden de voorbije jaren getroffen door de pandemie en moesten ofwel edities annuleren ofwel coronaproof organiseren. Deze zomer is het aanbod opnieuw groot. We scrolden even door het overzicht en selecteerden enkele vaste waarden, een paar onbekende parels en een nieuw muziekevent.