Expositie met Cowboy Henk illustreert de voordelen van offshore windenergie.
Volledig scherm
Expositie met Cowboy Henk illustreert de voordelen van offshore windenergie. © LBB

Cowboy Henk toont op ludieke manier de voordelen van offshore windmolens in openluchtexpo

België is de op drie na grootste offshore windenergieproducent ter wereld. Om de sector meer in de kijker te zetten opende POM West-Vlaanderen op de Spinoladijk in Bredene de tentoonstelling Offshore windenergie, een zee van voordelen. De expo bestaat uit tien schilderijen waarin Cowboy Henk de troeven van windenergie op zee in de kijker zet.

 1. Mia Moreaux (72) schrijft boek over 60-jarige carrière als kunstenaar: “Op deze manier kunnen mensen mij op een leuke manier leren kennen”
  PREMIUM
  Westkerke

  Mia Moreaux (72) schrijft boek over 60-jarige carrière als kunstenaar: “Op deze manier kunnen mensen mij op een leuke manier leren kennen”

  Mia Moreaux (72) is een bekende kunstenares in Oudenburg en omstreken. Zo zijn er verschillende beelden te vinden in de stad die door haar zijn gemaakt. Dit jaar is het 60 jaar dat ze bezig is als kunstenares en om dat te vieren heeft ze een eigen boek geschreven waarin ze leuke anekdotes en toevalligheden vertelt over haar leven. “Mensen kunnen alle aspecten van mijn leven terugvinden in het boek.”
 2. Verpleger Bram trotseert drukste zomer op spoedafdeling van AZ Damiaan: “Twee jaar geleden waren we ‘helden’, nu zijn we opnieuw klachtenbrieven aan het lezen”
  PREMIUM
  Oostende

  Verpleger Bram trotseert drukste zomer op spoedafde­ling van AZ Damiaan: “Twee jaar geleden waren we ‘helden’, nu zijn we opnieuw klachten­brie­ven aan het lezen”

  “Dit is zonder twijfel de drukste zomer op onze spoedafdeling sinds ik hier aan de slag ging.” Verpleger Bram Depoorter draait al 15 jaar mee op de spoedafdeling van AZ Damiaan in Oostende, maar moet dezer dagen, net als zijn collega’s, een tandje bijsteken om alle patiënten de juiste zorg te kunnen geven. Wij zochten hem op tijdens zijn shift op zondagnamiddag. “Hier weet je nooit hoe je planning er uit zal zien.”