de organisatoren van het Champagnefestival met schepen Alain Lynneel en voorzitter van het AGB Steven Buyse.
Volledig scherm
de organisatoren van het Champagnefestival met schepen Alain Lynneel en voorzitter van het AGB Steven Buyse. © LBB

Champagnefestival voor 14e keer in MEC Staf Verluys

BredeneOp 7, 8 en 9 oktober komt het Champagnefestival voor de 14e keer terug naar het MEC Staf Versluys. Champagneliefhebbers kunnen er terecht voor een weekend lang proeven van champagne en verschillende andere lekkernijen.

 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. RESTOTIP. La Tulipe: al 25 jaar een begrip in Middelkerke
  PREMIUM
  Middelkerke

  RESTOTIP. La Tulipe: al 25 jaar een begrip in Middelker­ke

  Lady Chef Christa Cappelle en sommelier Rik Vandermeersch vieren dit jaar de 25ste verjaardag van hun zaak La Tulipe, intussen meer dan een begrip geworden binnen het wereldje van de horeca in Middelkerke. Intussen goed genoteerd bij diverse culinaire gidsen én de titel van Lady Chef 2003, blijft La Tulipe trouw aan de aanpak: de klanten culinair vertroetelen en verder werken zoals ze dat al 25 jaar doen. We gingen eens proeven.
 1. Provincie verleent vergunning voor zalmkwekerij: “Bedrijf zal in Oostende 12.000 ton Atlantische vis per jaar produceren”
  PREMIUM
  Oostende

  Provincie verleent vergunning voor zalmkweke­rij: “Bedrijf zal in Oostende 12.000 ton Atlanti­sche vis per jaar produceren”

  Oostende krijgt binnenkort de grootste Atlantische zalmkwekerij op land in Europa. De provincie West-Vlaanderen heeft namelijk de omgevingsvergunning goedgekeurd voor Columbi Salmon. Daarmee kan dat bedrijf in het industriegebied Plassendale 1 in Oostende een zalmkwekerij bouwen waar jaarlijks 12.000 ton Atlantische vis geproduceerd en geslacht zal worden. De verdere verwerking van de vis voor consumptie zal niet op die site gebeuren. Tegen het project kwamen bezwaren over dierenwelzijn binnen.