Volledig scherm
© Benny Proot

Burgemeester wil statiegeld al invoeren in Bredene tegen 2020

Bredene heeft beslist om niet langer te wachten op Vlaanderen om statiegeld in te voeren. Vanaf 1 januari 2020 wil ze zelf, als eerste gemeente in Vlaanderen, met een proefproject aan de slag.

18 reacties

 • Jurgen Beun

  2 jaar geleden
  Werkt perfect ik in Zweden gewerkt en daar vind je geen zwerfvuil van blikjes of plastiek!!! Goed zo Steve Vandenberghe !!! Bredene start ermee andere volgen wel,kijk maar naar de sig.peuken op strand!!
 • herman boeykens

  2 jaar geleden
  herman boeykens diegene die hier negatieve commentaar op heeft is blijkbaar niet intelligent genoeg om te beseffen dat zulke maatregelen dringend nodig zijn :het land vergaat onder de afval en eindelijk is er toch een burgemeester die dit probleem wil aanpakken;geef beter commentaar op al die politiekers die veel geld opstrijken om eindeloos te discussiëren maar niets concreet voorbrengen
 • paul lemmens

  2 jaar geleden
  in plaats van de mensen weer op kosten te jagen zou hij beter zorgen dat zijn wandelpaden vrij van fietsers zijn
 • WALTER AERTS

  2 jaar geleden
  Werkt in duitsland perfect,daar ziet men geen enkel blikje of flesje op de straat liggen.Het gaat er zover dat de daklozen de blikjes en flesjes(die niet teruggebracht zijn) uit de afvalcontainers zoeken en binnenbrengen om het statiegeld te recupereren.
 • Marina Prevo

  2 jaar geleden
  Eindelijk een stap vooruit!!!Goei voorbeeld!!!
 1. Onze journaliste, zelf kind van de zee, keert terug naar haar strandbloemen, net erkend als immaterieel erfgoed: “Alleen te koop voor de mooiste schelpjes van de waterlijn”
  PREMIUM
  Kust

  Onze journalis­te, zelf kind van de zee, keert terug naar haar strandbloe­men, net erkend als immateri­eel erfgoed: “Alleen te koop voor de mooiste schelpjes van de waterlijn”

  Haar huwelijksboeket maakte onze journaliste Leen Belpaeme met papier uit een oud boek. Een blijvende herinnering en eeuwige getuige aan die mooie dag, maar ook een mijmering naar die herinneringen uit haar jeugd. Al in de winter haalt ze het crêpepapier boven om strandbloemen te vervaardigen, om ze dan ’s zomers op het strand te verkopen, vaak tegen hoge prijzen. Lees: de mooiste schelpjes van het strand. Deze week is de productie van strandbloemen erkend als immaterieel erfgoed. Leen keert, samen met veel andere kustbewoners, vol nostalgie nog een keer terug naar de waterlijn.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo