Het speelplein aan de kerk te Bredene dorp werd voorlopig gesloten omdat er te veel samenscholingen zijn.
Volledig scherm
Het speelplein aan de kerk te Bredene dorp werd voorlopig gesloten omdat er te veel samenscholingen zijn. © Benny Proot

Burgemeester laat kinderen jonger dan 12 opnieuw toe op skateparken na kritiek: maatregelen blijven wel voor jongeren

BredeneBredene besliste vrijdag om twee speelpleinen en skateparken waar veel jongeren gebruik van maken te sluiten in het kader van de coronamaatregelen. De beslissing lokte heel wat kritiek uit van onder meer de jeugdraad, maar ook ouders toonden zich bezorgd dat hun kinderen zich nergens meer kunnen uitleven. Burgemeester Steve Vandenberghe laat nu weten dat kinderen jonger dan 12 jaar er opnieuw welkom zijn, maar voor jongeren blijft de maatregel gelden.

 1. Acht maanden na dood van schipper Andy (37) mag familie dossier nog steeds niet inkijken: “Beseffen die magistraten niet dat dit de nabestaanden erg veel pijn doet?”
  PREMIUM
  Oostende

  Acht maanden na dood van schipper Andy (37) mag familie dossier nog steeds niet inkijken: “Beseffen die magistra­ten niet dat dit de nabestaan­den erg veel pijn doet?”

  “We worden van het kastje naar de muur gestuurd en mogen zelfs het dossier niet inkijken.” De familie van Andy Loyen (37), de Oostendse schipper die in mei 2020 stierf nadat hij met een heftruck in het Visserijdok was gereden, begrijpt niet waarom het onderzoek na meer dan acht maanden nog steeds niet is afgesloten. “Als het op veiligheid in de haven aankomt, schuift iedereen de verantwoordelijkheid van zich af”, reageert het arbeidsauditoraat.
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech