In vakantiecentrum De Horizon kunnen maximaal 300 asielzoekers terecht.
Volledig scherm
In vakantiecentrum De Horizon kunnen maximaal 300 asielzoekers terecht. © Benny Proot

Bredene vangt vanaf volgende week 300 vluchtelingen op: “We moeten zorgen dat die mensen niet in de kou komen te staan”

Bredene zal vanaf volgende week tijdelijk vluchtelingen opvangen in vakantiecentrum De Horizon. Hoeveel het er concreet zullen zijn, is nog niet duidelijk. Er is een maximumcapaciteit van 300 mensen, maar er zullen aanvankelijk niet zoveel asielzoekers naar Bredene gebracht worden.

59 reacties

 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Een vluchteling in mijn buurt op het Franse platteland zou ik direct aan het werk zetten. Als beloning mag hij een kip hallal slachten en opeten. Het mag niet maar hier gebeurt van alles dat niet mag. In Bredene kunnen ze toch strandafval opruimen en zandzakjes vullen op een plezante manier ? Bezigheidstherapie of zo op papier ? Het hoeft niet 100% negatief te zijn.
 • Diane Bernaerts

  2 jaar geleden
  "mooi dak om in de fik te steken": misselijkmakende reactie van Hendrik Bervoets! Moet dit niet aan de politie gemeld worden? Moest zulk dreigement van een moslim komen, hij was al opgepakt! Mocht het effectief in de fik gaan, weet men in elk geval al waar te beginnen met zoeken!
 • Jan Servaege

  2 jaar geleden
  Terugsturen A.U.B. Belgie zit vol !!!
 • johan vankeirs

  2 jaar geleden
  Tijdelijk zou kunnen een tienjarenplan worden. Goeie moed!
 • Danineke Van Corenland

  2 jaar geleden
  @Serge Corneille : voor u is het mss een ver van mujn bed show, maar de negatieve punten werden niet door de burgervader genoemd. Anders stel ik voor dat gij eens kookt voor de Bredenaars die het echt niet allemaal breed hebben. Ben ik positief genoeg ?
 1. ASSISEN. “Dean had het moeilijk met vrouwen die boven hem stonden”: vroegere lerares van moordende bodybuilder getuigt
  Moere/Varsenare/Sint-Amandsberg

  ASSISEN. “Dean had het moeilijk met vrouwen die boven hem stonden”: vroegere lerares van moordende bodybuil­der getuigt

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Maandag kwamen vooral vrienden en familie van Gery en Marie-José getuigen, maar ook de eerste kennissen van Alexander Dean. Herlees alles nog eens in onze liveblog hieronder.
 2. Clubspelers vieren er steevast hun titel, André Hazes Jr. feest er: op zoek naar het geheim van dit danscafé in het dorp Varsenare
  PREMIUM
  Varsenare/Brugge

  Clubspe­lers vieren er steevast hun titel, André Hazes Jr. feest er: op zoek naar het geheim van dit danscafé in het dorp Varsenare

  Anderlecht vierde zijn laatste titels steevast in discotheek Carré in Willebroek. De spelers van Genk gingen in 2019 feesten in Versuz in Hasselt. Maar de kampioenen van Club Brugge gaan nu al enkele jaren uit de bol in... danscafé ’t Oud Gemeentehuis in Varsenare. Met - hoe kan het ook anders? - ‘boerenleute’. “Van ons mogen ze hier de boel overnemen”, glimlachen uitbaters Erwin en Benedicte.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.