Er zijn heel wat woningen gebouwd in Bredene de afgelopen jaren, maar nu hoopt de gemeente dat er ook geïnvesteerd wordt in de bestaande woningen.
Volledig scherm
Er zijn heel wat woningen gebouwd in Bredene de afgelopen jaren, maar nu hoopt de gemeente dat er ook geïnvesteerd wordt in de bestaande woningen. © Benny Proot

Bredene heeft voor het eerst meer dan 18.000 inwoners en blijft groeien

Bredene is al lange tijd aan een forse groei bezig. Op 1 januari 2019 telde de gemeente 18.097 inwoners. Voor het eerst werd de kaap van 18.000 inwoners overschreden. De voorbije tien jaar groeide Bredene met méér dan 2.000 inwoners.

0 reacties

 1. Burgemeester Daphné Dumery reageert voor het eerst op politieke hetze in Blankenberge: “Van onbestuurbaarheid is geen sprake”
  Blankenberge

  Burgemees­ter Daphné Dumery reageert voor het eerst op politieke hetze in Blankenber­ge: “Van onbestuur­baar­heid is geen sprake”

  “Zoals ik het begrijp, is het vooral Open Vld die ons in onbestuurbaarheid wil duwen.” Daphné Dumery (N-VA), burgemeester van Blankenberge, staat nochtans achter de vraag van de liberale oppositiepartij om vrijdag een extra gemeenteraad te organiseren. “Er zullen zeker vragen zijn en ik ben bereid daarop te antwoorden.” Ook over de reactie van Vooruit, die het vuur aan de lont stak, heeft Dumery haar mening.
 1. Luchtballon raakt per ongeluk hoogspanningskabel en stort neer
  Play

  Luchtbal­lon raakt per ongeluk hoogspan­nings­ka­bel en stort neer

 2. Vrouw probeert rat te aaien, maar dat loopt pijnlijk mis
  Play

  Vrouw probeert rat te aaien, maar dat loopt pijnlijk mis