Het gemeentebestuur van Bredene presenteert Bredene Festivalt als opvolger van Afro C
Volledig scherm
Het gemeentebestuur van Bredene presenteert Bredene Festivalt als opvolger van Afro C © LBB

‘Bredene Festivalt’ mikt op gezinnen: Raymond van het Groenewoud voor de ouders, Ketnetband voor de kinderen

‘Bredene Festivalt’ is de vervanger van Afro C festival in Bredene op 10 en 11 augustus. Er kwam heel wat kritiek op het afvoeren van Afro C. “Maar we hebben gekozen om te stoppen op een hoogtepunt. Nu gaan we voor een gezinsvriendelijk festival met heel wat animatie en optredens voor jong en oud”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe (sp.a)

5 reacties

 • Geraldine Marcelis

  4 jaar geleden
  Zo spijtig!!!Is eventueel een 1 daags wereldmuziek festival niet mogelijk?Tegen betaling als het kostenplaatje het grootste probleem was...
 • Yannic Vande Moortel

  4 jaar geleden
  Schandalig dat jullie afro C laten verdwijnen. Het beste festival aan de kust !!!
 • Daniel Dasseville

  4 jaar geleden
  Dus de kustbewoners kunnen terug de pot op Word iets in elkaar gestoken voor toeristen met kinderen Tja zij betalen wel geen 7 procent gemeentebelasting en toch word er aan hun gedacht mss ook geen belasting meer betalen word dan ook verwent
 • Wally Nesta

  4 jaar geleden
  Wat een trieste keuze. "Gezinsvriendelijk Festival" was Afro C al. En de "nieuwe" artiesten die aangekondigd worden kun je de hele zomer lang op andere evenementen zien. Een mooi werk wordt zonder blozen richting prullenbak gezonden. Jammer!
 • Arkadas Imane

  4 jaar geleden
  Ipv uit te blinken met iets, zal het in Bredene gewoon vergaan in de massa's gelijkaardige events die elke kuststad organiseert voor de vakantiegangers.... Nu lokte je een extra grote groep mensen aan die er overnachtingen bijnamen en voor extra uitgaves zorgden. Denk je nu zelf echt dat met wat je nu bekent maakt, we van ver nog naar de kust komen voor zo iets? FOUTE beslissing hoor, heel fout!
 1. HUIZENJACHT. De Panne en Bray-Dunes, slechts gescheiden door een grens, maar toch verschillend: “De Belgische kant blijkt niet zomaar duurder”
  PREMIUM
  De Panne

  HUIZEN­JACHT. De Panne en Bray-Dunes, slechts gescheiden door een grens, maar toch verschil­lend: “De Belgische kant blijkt niet zomaar duurder”

  Kustgemeente De Panne ligt vlak bij de Franse grens, en paalt aan Bray-Dunes. De twee gemeenten delen het strand en een heel aantal parken, maar kennen ook heel wat verschillen. “Bij onze Franse buren is het tot één derde goedkoper om een appartement of woonst te kopen”, weet makelaar Liesbeth Himpens van Caenen De Panne. En tóch zijn er redenen in overvloed om voor een woning De Panne te kiezen. We maken een kritische vergelijking.
 2. Filmclub Kino.666 laat je genieten van gerecht tijdens film: “De mensen zullen zich echt in de film wanen”
  PREMIUM
  Oostende

  Filmclub Kino.666 laat je genieten van gerecht tijdens film: “De mensen zullen zich echt in de film wanen”

  Uniek concept tijdens het filmfestival van Oostende dit jaar. Voor de eerste keer zal ook een film te zien zijn in 0.666 aan de Hendrik Baelskaai. Filmclub Kino.666, die vorig jaar ermee gestart is, organiseert deze speciale avond waar de mensen niet enkel van een film zullen genieten, maar ook van een gerecht geïnspireerd op de film. “Wat het gerecht wordt, blijft nog een verrassing, maar het wordt een totaalbeleving”, zegt Elke Van Daele die de kok van dienst is.
 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 2. PFAS aangetroffen in zeeschuim aan onze kust: “Kinderen gaan er best niet mee spelen”
  Kust

  PFAS aangetrof­fen in zeeschuim aan onze kust: “Kinderen gaan er best niet mee spelen”

  Onderzoek in opdracht van het Agentschap Zorg en Gezondheid toont aan dat PFAS aanwezig is in wisselende concentraties in zeeschuim. Kustgangers hoeven zich volgens het agentschap evenwel geen zorgen te maken. Zolang je het zeeschuim niet in grotere hoeveelheden inslikt of er langdurig contact mee hebt, is het risico op te veel opname van PFAS zeer beperkt. “Maar het is wel aan te bevelen om het zeeschuim niet in te slikken en kinderen niet te laten spelen in het zeeschuim", zegt woordvoerder Joris Moonens.