Burgemeester Steve Vandenberghe en schepen Kelly Spillier.
Volledig scherm
Burgemeester Steve Vandenberghe en schepen Kelly Spillier. © LBB

Bredene doet weer mee aan Tournée Minérale

BredeneBredene doet ook dit jaar weer mee aan Tournée Minérale, dat ondertussen al zeven jaar bestaat. De campagne roept mensen op om in februari geen alcohol te drinken. Bredene deelt daarom mocktailrecepten uit.

 1. ASSISEN. Verdediging vraagt vrijspraak voor Sacha Brunessaux (23): “Hij schoot het slachtoffer dood uit wettige zelfverdediging”
  PREMIUM

  ASSISEN. Verdedi­ging vraagt vrijspraak voor Sacha Brunessaux (23): “Hij schoot het slachtof­fer dood uit wettige zelfverde­di­ging”

  “Sacha Brunessaux is niet schuldig en moet vrijuit gaan.” Dat is de stelling van de verdediging op het assisenproces rond de fatale drugsdeal in Roeselare. Advocaat Johan Platteau pleitte dat zijn cliënt het vuurwapen van Agaverdi Mahmudov (18) afnam en in die schermutseling een dodelijk schot loste. “Leugens”, meenden de burgerlijke partijen en het openbaar ministerie. Dinsdagavond volgt het arrest.
  Oostende
 2. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 3. Weg ligt open voor afbraak van zwembad in Oostende: “Toch is dit een gevaarlijk precedent voor heel Vlaanderen”
  PREMIUM

  Weg ligt open voor afbraak van zwembad in Oostende: “Toch is dit een gevaarlijk precedent voor heel Vlaanderen”

  De erfgoedverenigingen Archipel en Dement gaan – noodgedwongen – toch niet in beroep tegen de sloop van het voormalige zwembad in Oostende. Beide organisatie hebben niet het geld om een juridisch steekspel verscheidene jaren vol te houden. Ze trekken evenwel aan de alarmbel. “We vrezen dat niet-beschermd erfgoed in Vlaanderen nu ten prooi valt aan de willekeur van lokale besturen”, stellen de verenigingen. Ze leggen uit waarom.
  Oostende