Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot

Bredene deelt opnieuw prijzen uit aan mooist verlichte woningen

bredeneHet gemeentebestuur van Bredene roept inwoners ook dit jaar op om tijdens eindejaar de woning te voorzien van sfeerverlichting. Alle Bredenaars kunnen deelnemen aan de actie.

 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Fietseling zet supermarkt Spegelaere in de bloemetjes voor fietsenstalling, stad Oostende krijgt zowel lof als kritiek: “Goed initiatief, maar de manier waarop...”
  oostende

  Fietseling zet supermarkt Spegelaere in de bloemetjes voor fietsen­stal­ling, stad Oostende krijgt zowel lof als kritiek: “Goed initiatief, maar de manier waarop...”

  Werkgroep Fietseling heeft opnieuw zijn befaamde spaken uitgedeeld aan goede en minder goede fietsinitiatieven in Oostende. Supermarkt Spegelaere kreeg de gouden spaak voor de fietsinfrastructuur aan hun vernieuwde winkel. De verroeste spaak ging naar de stad Oostende, voor de omleiding van de Konterdamkaai, die fietsers in deze donkere winterdagen langs een onveilig parcours door het bosje leidt.