Kapitein Dries Van der Veken (postoverste van brandweerpost Oostende) en burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) kondigen de nieuwe locatie van de brandweerkazerne aan. Het huidige gebouw in de Velodroomstraat is hopeloos verouderd en veel te klein
Volledig scherm
Kapitein Dries Van der Veken (postoverste van brandweerpost Oostende) en burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) kondigen de nieuwe locatie van de brandweerkazerne aan. Het huidige gebouw in de Velodroomstraat is hopeloos verouderd en veel te klein © Bart Boterman

Brandweer Oostende krijgt nieuwe kazerne aan Molendorpkaai: “Snellere responstijden, betere dekking van het werkingsgebied”

OostendeDe brandweerpost Oostende krijgt een nagelnieuwe kazerne. Over de locatie werden verschillende pistes bewandeld, maar de kogel is door de kerk: de Molendorpkaai, waar de stedelijke werkhuizen zich bevinden. “Die locatie zal zorgen voor snellere responstijden en een betere dekking van de haven, de industrie en Bredene”, zegt Dries Van der Veken, postoverste van de Oostendse brandweer. Maar moeten inwoners van het Oostendse centrum of Mariakerke dan niet vrezen voor tragere tussenkomsten?

  1. WEEKENDTIPS. Warme gezelligheid en een bezoek van de Sint: vijf weekendtips aan de kust en in Brugge
    PREMIUM
    Nieuwpoort, Diksmuide, Brugge, Oostende, Gistel, De Panne

    WEEKEND­TIPS. Warme gezellig­heid en een bezoek van de Sint: vijf weekend­tips aan de kust en in Brugge

    Het laatste weekend van november is er ééntje dat hangt tussen de Sintsfeer en de eerste kerstactiviteiten. Als je geen zin hebt om het hele weekend te luieren in de zetel dan helpen we je graag verder met een gevarieerde portie inspiratie. Zowel de brave kinderen als gezinnen, hobbyisten en de cultuurliefhebbers vinden er hun gading.