Schepen van bibliotheek Kristof Vermeire en bibliothecaris Inger Vermeersch
Volledig scherm
Schepen van bibliotheek Kristof Vermeire en bibliothecaris Inger Vermeersch © LBB

Bibliotheek verzamelt lokaal literair talent, die boeiende Bredense verhalen brengen

BredeneBibliotheek De Leestuin verwelkomt op zaterdag 1 oktober van 14 tot 17.30 uur verscheidene auteurs. Ze hebben allemaal een band met Bredene en vertellen bijzondere verhalen gelinkt aan de kustgemeente. Zo komt comedian Piv Huvluv langs, maar ook Stephan Vincke – die over zijn grootvader in het verzet vertelt – en Viviane Huyghebaert, die het bijzondere verhaal van haar groottante Elisa toelicht.

 1. InnovOcean Campus officieel ingehuldigd: ILVO en VLIZ gaan samenwerken aan onderzoek in onze zee
  PREMIUM
  Oostende

  InnovOcean Campus officieel ingehul­digd: ILVO en VLIZ gaan samenwer­ken aan onderzoek in onze zee

  Na twee jaar van werkzaamheden werd de nieuwe InnovOcean Campus officieel ingehuldigd in aanwezigheid van Vlaams minister van Visserij Hilde Crevits en gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé. In dit nieuw gebouw zullen 280 medewerkers van ILVO of het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek en het Vlaams Instituut voor de Zee of VLIZ, samen met hun partners, samenwerken aan onderzoek in onze Noordzee. “Hier vind je ook de grootste zeebibliotheek van de Lage Landen”, vertelt Jan Mees, algemeen directeur van VLIZ.
 1. Pedofiel fotografeert spelende kinderen op strand van Bredene en choqueert tijdens verhoor: "Ik zie hen graag, dat is nu eenmaal mijn geaardheid”
  Brugge/Bredene

  Pedofiel fotogra­feert spelende kinderen op strand van Bredene en choqueert tijdens verhoor: "Ik zie hen graag, dat is nu eenmaal mijn geaardheid”

  Een 79-jarige Bruggeling riskeert een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden voor voyeurisme en het bezit van kinderporno. Joost D. fotografeerde schaarsgeklede en naakte kinderen op het strand van Bredene, maar zag daar zelf het probleem niet van in. “Dit is toch niet erg? Ik neem graag foto’s van kinderen”, verklaarde hij in z'n verhoor.
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.