De politie verspreidde een opsporingsbericht nadat Lucien A. (45) wist te ontkomen. Na vijf dagen kon hij toch geklist worden.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie verspreidde een opsporingsbericht nadat Lucien A. (45) wist te ontkomen. Na vijf dagen kon hij toch geklist worden. © Federale Politie

‘Bende van de Opex’ laat weer van zich horen: zijn broer kreeg al 20 jaar voor dodelijke messteken, nu moet Lucien A. (46) naar rechter voor dubbele moordpoging

Bredene/OostendeVier dagen en nachten kon hij uit handen van de politie blijven. Gangster Lucien A. (46) drong iets meer dan een jaar geleden de woning van zijn ex en haar nieuwe partner binnen. Zij kreeg klappen, de man werd in zijn schouder geschoten. Intussen is Lucien A. naar de correctionele rechtbank doorverwezen voor dubbele moordpoging. Opvallend: zijn broer is jaren geleden al veroordeeld voor moord. Of hoe de Oostendse ‘Bende van de Opex’ nooit verdwenen lijkt.

 1. MIJN DORP. Annemie De Leyn, bezige bij voor de cultuur in Bredene: “Een ijsvogel of reiger aan de Spuikom zien... Puur genieten”
  PREMIUM
  Bredene

  MIJN DORP. Annemie De Leyn, bezige bij voor de cultuur in Bredene: “Een ijsvogel of reiger aan de Spuikom zien... Puur genieten”

  “De mooiste momenten zijn de activiteiten waarbij veel inwoners samenkomen." Wie aan het culturele leven in Bredene denkt, stelt er zich meteen ook Annemie De Leyn bij voor. De voorzitter van heemkring Ter Cuere en de Cultuurraad zet zich ook enorm in voor lokale verenigingen én de strijd tegen armoede. Een straffe madam, die zich blij voelt als ze onder de mensen is, maar evengoed tot rust kan komen in de natuur van haar gemeente.
 2. Van een eerste rondje schaatsen tot de Sint ontmoeten: onze weekendtips in Brugge en aan de kust
  PREMIUM
  Kust/Brugge

  Van een eerste rondje schaatsen tot de Sint ontmoeten: onze weekend­tips in Brugge en aan de kust

  De laatste maand van het jaar is gestart, dus is het kiezen tussen de Sint ontmoeten of al de eerste kerstinkopen doen – of je doet het allebei, natuurlijk. Tussendoor behoort een sportieve rit door de weidse natuur tot de mogelijkheden. Voor elk wat wils in het weekend van 3 en 4 december, blijkt uit onze vijf tips voor uitstapjes in Bruggeaan de kust en in het hinterland.