Marguerite Humeau
Volledig scherm
Marguerite Humeau © Westtoer Beaufort

Beaufort keert terug in 2024, maar waarschijnlijk zonder Bredene: “We moeten budgettair andere keuzes maken in deze moeilijke tijden”

KustBeaufort, de Kunsttriënnale aan zee, is in 2024 aan de achtste editie toe. Tijdens het overleg van de kustburgemeesters is beslist om de Kunsttriënnale aan zee opnieuw sterk te ondersteunen. Bredene zal dit jaar waarschijnlijk niet deelnemen. Burgemeester Steve Vandenberghe vroeg om de editie uit te stellen, maar daar wordt alvast niet op ingegaan.

 1. Politie Oostende neemt nieuwe motorfietsen in gebruik en rekent daarvoor al 50 jaar op lokale verdeler: “Doet ons als familiebedrijf veel plezier”
  Oostende

  Politie Oostende neemt nieuwe motorfiet­sen in gebruik en rekent daarvoor al 50 jaar op lokale verdeler: “Doet ons als familiebe­drijf veel plezier”

  Politie Oostende neemt vijf nieuwe BMW-motorfietsen in gebruik van het bekende type R1250RT. De vorige voertuigen waren na intensief gebruik aan vervanging toe. Achter de investering zit ook een lokaal verhaal: de politiezone werkt al sinds de jaren zeventig onafgebroken samen met één en dezelfde BMW-dealer: het Oostendse familiebedrijf M&M Inghelbrecht.
 2. Nieuwe, duurzame verlichting in de bib verhoogt comfort en verlaagt energieverbruik: “Hiermee besparen we meer dan 40.000 euro per jaar”
  Oostende

  Nieuwe, duurzame verlich­ting in de bib verhoogt comfort en verlaagt energiever­bruik: “Hiermee besparen we meer dan 40.000 euro per jaar”

  Onlangs werd de verlichting van de Oostendse bibliotheek volledig vernieuwd. Vanaf nu hangen er duurzame, slimme ledlampen. Dit verhoogt het comfort van de bezoeker en verlaagt het energieverbruik van de bibliotheek. Dit levert de stad meteen een besparing van meer dan 40.000 euro per jaar op. De vernieuwing kadert binnen het budgetneutrale energiezorgplan voor de Oostendse stadsgebouwen en kwam er met financiële steun van de provincie West-Vlaanderen.