Frank Pauwels (50) toonde tijdens een reconstructie aan de speurders hoe hij z'n moeder begroef in de duinen van Oostende.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Pauwels (50) toonde tijdens een reconstructie aan de speurders hoe hij z'n moeder begroef in de duinen van Oostende. © Photo News

ASSISEN. “Hij dronk nog enkele biertjes na het begraven van z'n moeder”: speurders beschrijven emotieloze houding van Frank Pauwels (50) na de feiten

Bredene/Oostende“Hij kwam zeer zakelijk over en was helemaal niet onder de indruk.” Frank Pauwels (50) toonde in z’n verhoren volgens de speurders geen greintje emotie als het over het overlijden van zijn moeder Solange (79) ging. Na het begraven van haar lichaam in de duinen van Oostende, dronk hij zelfs nog enkele blikken bier. “Spijt over de feiten heeft hij nooit getoond.”

 1. ASSISEN. Frank Pauwels (50) bond z’n overleden moeder vast op een winkelkarretje: “Ik kon er boodschappen mee vervoeren, dus waarom geen lichaam?”
  PREMIUM
  Bredene/Oostende

  ASSISEN. Frank Pauwels (50) bond z’n overleden moeder vast op een winkelkar­re­tje: “Ik kon er boodschap­pen mee vervoeren, dus waarom geen lichaam?”

  “Ik heb haar met haar knieën tegen de borst in een deken gewikkeld en vastgebonden. Het moest een pakketje zijn.” In detail vertelde Frank Pauwels (50) vrijdag hoe hij z'n moeder Solange (79) na haar dood op een winkelkarretje vastbond en naar de duinen vervoerde om haar te begraven. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was. “Ik heb er gegraven als een hond”, vertelde de Bredenaar, die er nadien in slaagde om nog meer dan 2 jaar uit de greep van het gerecht te blijven.
 2. ASSISEN. Frank Pauwels (50) wil z’n verantwoordelijkheid niet ontlopen: “Hij heeft in de gevangenis een metamorfose ondergaan”
  PREMIUM
  Bredene/Oostende

  ASSISEN. Frank Pauwels (50) wil z’n verantwoor­de­lijk­heid niet ontlopen: “Hij heeft in de gevangenis een metamorfo­se ondergaan”

  In het Brugse assisenhof is het proces van start gegaan tegen Bredenaar Frank Pauwels (50). Na de voorlezing van de akte van beschuldiging kwam de verdediging al een eerste keer aan het woord. Meester Anthony Mallego gaf aan dat z’n cliënt beseft dat hij gestraft moet worden voor de dood van z'n moeder Solange Hennaert (79). “Hij is ermee akkoord dat dit verschrikkelijke feiten zijn.”
 3. IN BEELD. Oudste muziekvereniging van Koekelare viert feest: “Fanfare Sint-Joris plant na 50 jaar nog eens een taptoe”
  PREMIUM
  Koekelare

  IN BEELD. Oudste muziekvere­ni­ging van Koekelare viert feest: “Fanfare Sint-Joris plant na 50 jaar nog eens een taptoe”

  De koninklijke fanfare Sint-Joris van Koekelare is 100 jaar en mag zich de oudste muziekvereniging van de gemeente noemen. Een nieuw logo en een feestbrochure zijn al voorgesteld maar hét hoogtepunt is de taptoe op zaterdag 27 augustus. Speciaal voor het eeuwfeest bladeren we door het album van de fanfare. “We zijn gestart als turnmuziek”, deelt voorzitster Lies Casteleyn (37) een leuk weetje.