Frank Pauwels staat terecht voor de dood van z'n moeder Solange Hennaert.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Pauwels staat terecht voor de dood van z'n moeder Solange Hennaert. © PN/RV

ASSISEN. Frank Pauwels (50) bond z’n overleden moeder vast op een winkelkarretje: “Ik kon er boodschappen mee vervoeren, dus waarom geen lichaam?”

Bredene/Oostende“Ik heb haar met haar knieën tegen de borst in een deken gewikkeld en vastgebonden. Het moest een pakketje zijn.” In detail vertelde Frank Pauwels (50) vrijdag hoe hij z'n moeder Solange (79) na haar dood op een winkelkarretje vastbond en naar de duinen vervoerde om haar te begraven. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was. “Ik heb er gegraven als een hond”, vertelde de Bredenaar, die er nadien in slaagde om nog meer dan 2 jaar uit de greep van het gerecht te blijven.

 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 1. ASSISEN. Frank Pauwels (50) wil z’n verantwoordelijkheid niet ontlopen: “Hij heeft in de gevangenis een metamorfose ondergaan”
  PREMIUM
  Bredene/Oostende

  ASSISEN. Frank Pauwels (50) wil z’n verantwoor­de­lijk­heid niet ontlopen: “Hij heeft in de gevangenis een metamorfo­se ondergaan”

  In het Brugse assisenhof is het proces van start gegaan tegen Bredenaar Frank Pauwels (50). Na de voorlezing van de akte van beschuldiging kwam de verdediging al een eerste keer aan het woord. Meester Anthony Mallego gaf aan dat z’n cliënt beseft dat hij gestraft moet worden voor de dood van z'n moeder Solange Hennaert (79). “Hij is ermee akkoord dat dit verschrikkelijke feiten zijn.”