1. Provincie verleent vergunning voor zalmkwekerij: “Bedrijf zal in Oostende 12.000 ton Atlantische vis per jaar produceren”
  PREMIUM
  Oostende

  Provincie verleent vergunning voor zalmkweke­rij: “Bedrijf zal in Oostende 12.000 ton Atlanti­sche vis per jaar produceren”

  Oostende krijgt binnenkort de grootste Atlantische zalmkwekerij op land in Europa. De provincie West-Vlaanderen heeft namelijk de omgevingsvergunning goedgekeurd voor Columbi Salmon. Daarmee kan dat bedrijf in het industriegebied Plassendale 1 in Oostende een zalmkwekerij bouwen waar jaarlijks 12.000 ton Atlantische vis geproduceerd en geslacht zal worden. De verdere verwerking van de vis voor consumptie zal niet op die site gebeuren. Tegen het project kwamen bezwaren over dierenwelzijn binnen.
 1. RESTOTIP. La Tulipe: al 25 jaar een begrip in Middelkerke
  PREMIUM
  Middelkerke

  RESTOTIP. La Tulipe: al 25 jaar een begrip in Middelker­ke

  Lady Chef Christa Cappelle en sommelier Rik Vandermeersch vieren dit jaar de 25ste verjaardag van hun zaak La Tulipe, intussen meer dan een begrip geworden binnen het wereldje van de horeca in Middelkerke. Intussen goed genoteerd bij diverse culinaire gidsen én de titel van Lady Chef 2003, blijft La Tulipe trouw aan de aanpak: de klanten culinair vertroetelen en verder werken zoals ze dat al 25 jaar doen. We gingen eens proeven.
 2. Goed gevuld programma van ‘Bredene Wintert’ doet gemis van schaatsbaan vergeten: “We moeten besparen, maar niet op kerstlichtjes”
  bredene

  Goed gevuld programma van ‘Bredene Wintert’ doet gemis van schaats­baan vergeten: “We moeten besparen, maar niet op kerstlicht­jes”

  Nog meer kerstlichtjes, een rolschaatspiste, wintermarkt, kermis en kerstzoektocht: Bredene doet er alles aan om haar inwoners de ijspiste niét te laten missen. De sfeerverlichting gaat vandaag al aan in alle straten en wijken. Dat het gemeentebestuur daar de voorbije jaren extra aandacht aan besteed heeft, mag duidelijk zijn. Het eindejaarsevenement ‘Bredene Wintert’ brengt dit jaar sfeer naar het Duinenplein, het Vanden Wegheplein (Sas) en het MEC Staf Versluys.
 1. “Stop het politiek gekibbel!”: vakbonden reageren op vechtscheiding met Oostends ziekenhuis én gedwongen huwelijk in Brugge
  PREMIUM
  Brugge/Oostende

  “Stop het politiek gekibbel!”: vakbonden reageren op vechtschei­ding met Oostends ziekenhuis én gedwongen huwelijk in Brugge

  De vakbondsorganisaties ACOD, ACV en VSOA van het algemeen ziekenhuis Sint-Jan Brugge-Oostende reageren furieus op het politiek gekibbel over de ‘vechtscheiding’ tussen Brugge en Oostende én het recente ‘gedwongen huwelijk’ tussen Sint-Jan en Sint-Lucas in Brugge. “Waarom zouden we een openbaar ziekenhuis privatiseren?", vragen de vakbonden zich af.

Populair in HLN+ REGIO

 1. De Grote Post zwaait pioniers Stefan Tanghe en Serge Feys uit: “Ik heb volledig vertrouwen in de ploeg die er is”
  Oostende

  De Grote Post zwaait pioniers Stefan Tanghe en Serge Feys uit: “Ik heb volledig vertrouwen in de ploeg die er is”

  Stefan Tanghe gaf in oktober al de fakkel door aan Lieve Moeremans. Hijzelf neemt eind dit jaar afscheid, samen met Serge Feys die De Grote Post ook zal verlaten. Beide zijn pioniers in de uitbouw van het cultuurhuis in Oostende dat dit jaar zijn tiende verjaardag viert. Feys wil zich meer focussen op zijn eigen opnamestudio. “Ik ben fier op wat we opgebouwd hebben. Het is dan ook een mooi moment om dit verhaal af te ronden en te focussen op andere dingen.”
 2. InnovOcean Campus officieel ingehuldigd: ILVO en VLIZ gaan samenwerken aan onderzoek in onze zee
  PREMIUM
  Oostende

  InnovOcean Campus officieel ingehul­digd: ILVO en VLIZ gaan samenwer­ken aan onderzoek in onze zee

  Na twee jaar van werkzaamheden werd de nieuwe InnovOcean Campus officieel ingehuldigd in aanwezigheid van Vlaams minister van Visserij Hilde Crevits en gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé. In dit nieuw gebouw zullen 280 medewerkers van ILVO of het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek en het Vlaams Instituut voor de Zee of VLIZ, samen met hun partners, samenwerken aan onderzoek in onze Noordzee. “Hier vind je ook de grootste zeebibliotheek van de Lage Landen”, vertelt Jan Mees, algemeen directeur van VLIZ.
 3. Weinig hoop voor ‘duivelskoppel’ dat zelf naar rechtbank trekt tegen veroordeling: “Geen reden om arrest te verbreken”
  De Haan

  Weinig hoop voor ‘duivels­kop­pel’ dat zelf naar rechtbank trekt tegen veroorde­ling: “Geen reden om arrest te verbreken”

  Het parket-generaal bij het Hof van Cassatie ziet geen reden om de veroordeling van het zogenaamde “duivelskoppel”, Jean-Claude Lacote (54) en Hilde Van Acker (58), te verbreken. Lacote en Van Acker werden door het West-Vlaamse hof van assisen veroordeeld tot respectievelijk 30 en 24 jaar voor de moord op de Brit Marcus Mitchell (44) in 1996.
 4. Pedofiel fotografeert spelende kinderen op strand van Bredene en choqueert tijdens verhoor: "Ik zie hen graag, dat is nu eenmaal mijn geaardheid”
  Brugge/Bredene

  Pedofiel fotogra­feert spelende kinderen op strand van Bredene en choqueert tijdens verhoor: "Ik zie hen graag, dat is nu eenmaal mijn geaardheid”

  Een 79-jarige Bruggeling riskeert een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden voor voyeurisme en het bezit van kinderporno. Joost D. fotografeerde schaarsgeklede en naakte kinderen op het strand van Bredene, maar zag daar zelf het probleem niet van in. “Dit is toch niet erg? Ik neem graag foto’s van kinderen”, verklaarde hij in z'n verhoor.
 1. Oudenburg lanceert kerstactie De Fonkelboom: “We roepen inwoners op een geschenk te geven aan een kwetsbaar kind”
  Oudenburg

  Oudenburg lanceert kerstactie De Fonkelboom: “We roepen inwoners op een geschenk te geven aan een kwetsbaar kind”

  Ieder kind verdient een kerstgeschenk. Daarom start Huis van het Kind Oudenburg een kerstactie onder de noemer ‘De Fonkelboom’. “Met ‘De Fonkelboom’ willen we het deze kerstperiode in alle huiskamers doen fonkelen. Bij sommige gezinnen is dit helaas niet evident”, vertelt schepen van Jeugd en Gezin Romina Vanhooren (Open Vld). “Daarom deze oproep naar inwoners die een geschenk willen geven aan een kwetsbaar kind tussen 0 en 12 jaar.”
 2. Oudenburgse dierenkliniek internationaal bekroond voor patiëntveiligheid: “Dankzij onze nieuwe operatiefiche is fouten maken bijna onmogelijk”
  PREMIUM
  Oudenburg

  Oudenburg­se dierenkli­niek internatio­naal bekroond voor patiëntvei­lig­heid: “Dankzij onze nieuwe operatiefi­che is fouten maken bijna onmogelijk”

  AniCura Dierenkliniek Causus uit Oudenburg is uitgeroepen tot winnaar van de AniCura APSIS All-Star Competitie. Deze internationale, interne wedstrijd bekroont initiatieven die de veiligheid van de dieren op lange termijn ten goede komen en waaruit andere dierenklinieken kunnen leren. Door het invoeren van een vernieuwde operatiefiche viel dierenkliniek Causus in de prijzen.