1. Moordlustige zeester of vechtende zandworm? Dit zijn de 10 meest angstaanjagende griezels van het strand of de Noordzee
  PREMIUM
  Kust

  Moordlusti­ge zeester of vechtende zandworm? Dit zijn de 10 meest angstaanja­gen­de griezels van het strand of de Noordzee

  Krijg je ook al kriebels als je hoort over de strandvlo? Dan ken je wellicht de Tepelhoorn of de prikkende agaatpissebed nog niet. Enkele weken na de ontdekking van drie nieuwe diersoorten in Koksijde, gingen wij op onderzoek naar de andere griezels van strand en zee. Wij waarschuwen u op voorhand: een strandwandeling of duik in de Noordzee zal nooit meer hetzelfde zijn.
 2. “De ‘selfienemers’ vormen het grootste probleem”: tientallen vrijwilligers zijn de bodyguards van de zeehonden aan onze kust
  PREMIUM
  Kust

  “De ‘selfiene­mers’ vormen het grootste probleem”: tientallen vrijwilli­gers zijn de bodyguards van de zeehonden aan onze kust

  Sinds de lockdown vorig jaar hebben de zeehonden een vaste stek aan de westelijke strekdam in Oostende. Toen de bezoekers terugkwamen, viel het Inge De Bruycker en Colette De Meyer op hoe nieuwsgierigen de dieren telkens lastig vielen. Ze bleven daarom waken bij de zeehonden. Bijna een jaar later staan de dames er nog altijd. Maar ze zijn allang niet meer de enige. Over de hele kust zakken er al 60 vrijwilligers bij regen en wind naar het strand af als een zeehond er komt rusten. “We zullen allemaal met deze dieren moeten leren leven.”
 3. Brugse onderzoeksrechter Christine Pottiez (62) gaat na carrière van 30 jaar met pensioen: “Onopgeloste moord op Ingrid Caeckaert heb ik nooit losgelaten”
  PREMIUM
  Brugge/Oostende

  Brugse onderzoeks­rech­ter Christine Pottiez (62) gaat na carrière van 30 jaar met pensioen: “Onopgelos­te moord op Ingrid Caeckaert heb ik nooit losgelaten”

  De spectaculaire ontsnapping van Ashraf Sekkaki uit de Brugse gevangenis, de arrestatie van de Somalische ‘Piratenkoning’ of het onderzoek naar de Turkse activiste Fehriye Erdal. Het zijn maar enkele van de spraakmakende zaken waarbij de Brugse onderzoeksrechter Christine Pottiez (62) betrokken was. Na een carrière van liefst 30 jaar neemt de Oostendse afscheid. “Ik heb tientallen jaren de misdaad bestreden. Het is tijd voor iets anders", vertelt ze.
 1. Maarten haalt wereldpers met foto’s van WK veldrijden, maar ook met straffe getuigenis over depressie: “Blij dat mijn passage in ‘Taboe’ internationaal is opgepikt”
  PREMIUM
  De Haan

  Maarten haalt wereldpers met foto’s van WK veldrijden, maar ook met straffe getuigenis over depressie: “Blij dat mijn passage in ‘Taboe’ internatio­naal is opgepikt”

  U herinnert zich ongetwijfeld nog Maarten Van De Velde, de surffotograaf die tijdens het WK veldrijden beelden nam vanuit de zee. Het leverde hem niet alleen in Vlaanderen, maar ook internationaal heel wat aandacht op. Voor Maarten zelf werd het een rollercoaster mét een positief resultaat. In 2018 al praatte hij in het Eén-programma Taboe met Philippe Geubels over zijn depressies. Dankzij zijn ‘fotostunt’ wordt ook dat thema nu in het buitenland opnieuw opgepikt. “Zeker in deze tijden, waarin veel mensen in de kluts draaien door corona, vind ik dat echt waardevol.”
 1. Ongewenst bij geboorte, acht keer wielerkampioene van Senegal, nu zit Sabelle in gemeenteraad van Koksijde: “Door hard te werken worden vijanden vrienden”
  PREMIUM
  Koksijde

  Ongewenst bij geboorte, acht keer wielerkam­pi­oe­ne van Senegal, nu zit Sabelle in gemeente­raad van Koksijde: “Door hard te werken worden vijanden vrienden”

  Het levensverhaal van Sabelle Diatta (49) uit Oostduinkerke leest als een film. In de lagere school in thuisland Senegal werd ze gepest, als meisje zonder mama en papa. Van timide tiener groeide ze uit tot achtvoudig wielerkampioene van haar land. De liefde bracht haar naar Oostduinkerke, waar ze deze week de eed aflegde als gemeenteraadslid. Een verhaal van tegenslagen, rechtkrabbelen en vooruit kijken.
 2. LEKKER LOKAAL. Takeaway bij De Oesterput in Blankenberge: “Een hele avond verse vis aan een correcte prijs”
  PREMIUM
  Blankenberge

  LEKKER LOKAAL. Takeaway bij De Oesterput in Blankenber­ge: “Een hele avond verse vis aan een correcte prijs”

  De Oesterput in Blankenberge voorstellen, is als een open deur intrappen. Iedereen kent de gerenommeerde zaak, het grootste exportproduct van Blankenberge. Al 136 jaar zijn ze bekend voor kreeften en ander lekkers uit de zee. Nog tot 7 maart kan je er een afhaalpakket bestellen. Elke reden is goed genoeg om dat eens uit te proberen. Lees hier meer restaurantrecensies.
 1. Mysterie rond inbraak in 11 auto’s in Bredene: “Geen enkel voertuig is beschadigd”
  Bredene

  Mysterie rond inbraak in 11 auto’s in Bredene: “Geen enkel voertuig is beschadigd”

  In Bredene zijn in de nacht van maandag op dinsdag diefstallen gepleegd in maar liefst elf geparkeerde voertuigen. “Het bizarre is dat de meeste slachtoffers ervan overtuigd zijn dat ze hun wagen slotvast hebben achtergelaten. Bovendien is er geen schade”, zegt commissaris Dennis Goes van de lokale politie Bredene/De Haan. “Mogelijk gebruikten de inbrekers een soort elektronisch apparaat om de voertuigen te openen.”
 1. Oplichter (46) die schuld in schoenen van eigen dochter wilde schuiven, krijgt 1 jaar cel
  Oostende/Koksijde

  Oplichter (46) die schuld in schoenen van eigen dochter wilde schuiven, krijgt 1 jaar cel

  Een 46-jarige man uit Oostende is tot 1 jaar effectieve celstraf veroordeeld wegens oplichting. Hij opende een lening van 5.000 euro op naam van een Koksijdenaar door gebruik te maken van diens persoonlijke gegevens en een vals arbeidscontract. Opvallend is dat de man eerst nog de schuld stak op zijn eigen dochter, 14 jaar op het moment van de feiten. De jonge vrouw moest dan ook opnieuw verhoord worden.
 1. LEKKER LOKAAL. Le Homard et La Moule (by seaweedchef): “De zee op je bord”
  PREMIUM
  Bredene

  LEKKER LOKAAL. Le Homard et La Moule (by seaweed­chef): “De zee op je bord”

  Koken met zeewier is aan een opmars bezig, maar Donald Deschagt is in België ongetwijfeld één van de pioniers om met de groente uit de zee aan de slag te gaan in zijn restaurant Le Homard et La Moule. De voorbije jaren ontwikkelde hij steeds meer producten en gerechten met de zeegroenten. Het was dan ook tijd om eens te proeven. We bestelden de You’re my lobster-box. Lees hier meer over onze restaurantrecensies.
 1. Eerste lentezon lokt massa volk naar de ‘Lekdreef’: “Het is even aanschuiven voor een ijsje, maar dat doen we met plezier”
  PREMIUM
  Scherpenheuvel-Zichem

  Eerste lentezon lokt massa volk naar de ‘Lekdreef’: “Het is even aanschui­ven voor een ijsje, maar dat doen we met plezier”

  De eerste lentezon was zaterdag een feit, en daarvan wilden heel wat mensen profiteren. Met een wandeling of fietstocht, maar ook genieten van een heerlijk ijsje stond bij velen op het dagprogramma. En dat heeft de Lekdreef in Averbode geweten. De parkings in de buurt stonden afgeladen vol, en voor je aan je ijsje kon beginnen, moest je soms erg lang aanschuiven.
 2. Eerste lentezon lokt heel wat volk naar zee, burgemeester Tommelein roept op om stadscentrum Oostende zondag te vermijden
  oostende

  Burgemees­ter Tommelein roept op om stadscen­trum Oostende te vermijden

  Het was gisteren bijzonder druk aan de kust. Iedereen wilde genieten van het eerste lentezonnetje. Op de bekende toeristische plaatsen zoals de Visserskaai, de zeedijk en de winkelstraat in Oostende was het moeilijk om afstand te houden. Door de gesloten horeca viel het op dat mensen massaal op straat iets eten en zelfs allemaal hetzelfde werftoilet gebruiken. Na de drukte van gisteren vraagt burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open Vld) bezoekers van de stad vandaag het stadscentrum te vermijden.