Yves in het midden met de twee andere kinderen Yannick en Melissa. Rechts een foto van Shana.
Volledig scherm
PREMIUM
Yves in het midden met de twee andere kinderen Yannick en Melissa. Rechts een foto van Shana. © Kevin Wuyts van Studio Works/Repro Toon Verheijen

Yves schrijft boek 22 jaar na overlijden van dochter Shana (4): “Laat dit verhaal aub één zijn van hoop en liefde”

Brecht/AntwerpenHet is bijna 22 jaar geleden dat Yves Vandeputte en Ann hun dochtertje Shana verloren als gevolg van ernstige complicaties van kinderreuma. Een verlies dat je als ouder tekent. Maar Yves en Ann rechten de rug en hebben het een plaats kunnen geven. Shana zal voor eeuwig een plaats hebben. Een verhaal dat Yves nu heeft neergeschreven in een boek. “Onze dochter is nu ook zwanger. Ergens speelt die angst wel van ‘hopelijk moet ze nooit hetzelfde meemaken’, maar we laten dat niet de bovenhand nemen”, vertelt de auteur. 

  1. Cultuur opsnuiven in de binnenstad of raven in het park? Welke grote festivals en festiviteiten gaan wél door deze zomer in en rond Antwerpen?
    PREMIUM
    ANTWERPEN

    Cultuur opsnuiven in de binnenstad of raven in het park? Welke grote festivals en festivitei­ten gaan wél door deze zomer in en rond Antwerpen?

    Dat Tomorrowland deze zomer niet kan doorgaan, is definitief beslist, maar heel wat semigrote tot massa-evenementen in en rond Antwerpen hebben wél groen licht gekregen. Van cultuur opsnuiven in de binnenstad en genieten in de vele parken in de stadsrand tot feesten op de grote festivalweides. Waar ga jij uit de bol deze zomer?