Basisschool De Brug in Sint-Job-in-'t-Goor.
Volledig scherm
Basisschool De Brug in Sint-Job-in-'t-Goor. © Toon Verheijen

“Wij stellen ons ook vragen want mimiek is zo belangrijk voor kinderen”

Wuustwezel/BrechtDe scholen willen vooral menselijk omspringen met de nieuwe mondmaskerregel voor kinderen vanaf 6 jaar. Ouders die hun kind niet naar school laten komen, zullen die afwezigheid wel moeten wettigen.

 1. Populaire feestzaal zoekt overnemer: “Moesten we tien jaar jonger zijn, dan hadden we hier nog een brasserie gestart”
  PREMIUM
  Zoersel

  Populaire feestzaal zoekt overnemer: “Moesten we tien jaar jonger zijn, dan hadden we hier nog een brasserie gestart”

  Ontelbare verjaardagsfeestjes, trouwpartijen en personeelsfestiviteiten zijn de afgelopen decennia doorgegaan in De Smoutmolen langs de Kerkstraat in Zoersel. De coronamaatregelen zijn echter een serieuze domper op de feestvreugde. De eigenaars Ann Anthonissen (56) en Waldo Severins (58) geven nog volle gas tot einde september van dit jaar. Daarna hoopt het koppel dat een overnemer van de feestzaal of een nieuwe invulling het iconisch pand een toekomst kan geven.
 2. Zin om te (leren) skiën of snowboarden? Sportregio Antwerpse Kempen gaat op dagtrip met jongeren
  Stabroek/Kapellen/Kalmthout/Essen/Wuustwezel/Brecht/Brasschaat

  Zin om te (leren) skiën of snowboar­den? Sportregio Antwerpse Kempen gaat op dagtrip met jongeren

  Om te wintersporten hoef je niet altijd naar Oostenrijk of Zwitserland. Zo kan je vlak over de Nederlandse grens skiën en snowboarden op de indoor piste van SnowWorld in Rucphen. Naar die bestemming organiseert de sportregio Antwerpse Kempen bestaande uit Stabroek, Kapellen, Kalmthout, Essen, Wuustwezel, Brecht en Brasschaat in de krokusvakantie een dagtrip voor jongeren van 10 tot en met 18 jaar.
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.