De heuvel vormt een kogelvanger
Volledig scherm
PREMIUM
De heuvel vormt een kogelvanger © Defensie

Van ‘kogelvangers’ tot inzet van schapen: deze maatregelen moeten één jaar na brand op Groot Schietveld nieuw drama vermijden

Wuustwezel/Brecht/BrasschaatHet zal zaterdag exact een jaar geleden zijn dat een enorme natuurbrand uitbrak op het Groot Schietveld op de grens van Wuustwezel, Brecht en Brasschaat. Naar aanleiding daarvan geven het leger, het Agentschap Natuur en Bos en Brandweer Zone Rand een overzicht van de reeds genomen maatregelen en uitgevoerde acties. 

 1. Tuincentrum Pelckmans sluit de deuren in Rijkevorsel: “Verouderde infrastructuur en geen toekomstperspectief laten ons geen andere keuze”
  Rijkevorsel

  Tuincen­trum Pelckmans sluit de deuren in Rijkevor­sel: “Verouderde infrastruc­tuur en geen toekomst­per­spec­tief laten ons geen andere keuze”

  Tuincentrum Pelckmans sluit na dertien jaar de vestiging aan Gammel in Rijkevorsel. In een bericht aan de toegangspoort van het filiaal halen ze als reden de verouderde infrastructuur en het ‘door de overheid geboden toekomstperspectief’ als reden. “Wij hebben geen andere keuze, maar we danken onze klanten en hopen ze in onze andere vestigingen terug te zien”, klinkt het. Begin november sluit de zaak definitief.
 2. INTERVIEW. Eric Dumas, baas van de Antwerpse luchthaven: “De startbaan verlengen? Ach, sommigen willen de mensen bang maken”
  PREMIUM
  Antwerpen

  INTERVIEW. Eric Dumas, baas van de Antwerpse luchthaven: “De startbaan verlengen? Ach, sommigen willen de mensen bang maken”

  Na een geslaagde zomer sluit de Antwerpse luchthaven vanaf 19 september vijf weken voor een grondige vernieuwing van de startbaan. Koren op de molen van de tegenstanders die de luchthaven weg willen. “Kent u vergelijkbare steden zonder luchthaven? We kunnen zonder problemen tot een half miljoen passagiers aan", stelt Eric Dumas, directeur van uitbater Egis, die voor Antwerpen in de toekomst zelfs een voorbeeldrol ziet.
 3. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.