Een screenshot van de korte filmpjes van de vechtpartij in Sint-Job.
Volledig scherm
Een screenshot van de korte filmpjes van de vechtpartij in Sint-Job. © Repro Toon Verheijen

Twintiger krijgt zware schoppen tegen het hoofd na fuif: “Zo’n trappen zijn voor ons poging moord”

Sint-Job-in-'t-GoorEen twintiger uit Sint-Job kampt nog altijd met de naweeën van een brutale vechtpartij na afloop van een fuif. Zonder aanleiding werd de jongeman afgelopen weekend tegen de grond gewerkt waarna hij enkele rake trappen tegen het hoofd kreeg. De averij die de jongeman opliep, valt uiteindelijk nog mee, maar zijn ouders laten het er niet bij. “We zijn blij dat de daders het gefilmd hebben, hopelijk worden ze zo gestraft”, zegt zijn vader.

  1. Dokter bestrijdt al veertig jaar lang lepra en tbc over hele wereld: “In Equatoriaal Guinea heb ik de afschuwelijkste voeten uit mijn leven gezien”
    PREMIUM
    Schilde

    Dokter bestrijdt al veertig jaar lang lepra en tbc over hele wereld: “In Equatori­aal Guinea heb ik de afschuwe­lijk­ste voeten uit mijn leven gezien”

    Nog lang voor de komst van het coronavirus was de 64-jarige Tine Demeulenaere al vertrouwd met het mondmasker. De arts uit Schilde bindt reeds zo goed als heel haar leven wereldwijd de strijd aan met de besmettelijke ziektes lepra en tuberculose. “Als een patiënt het niet haalt, moet je je troosten met de tien of twintig anderen die je wél hebt kunnen redden”, vertelt ze. Alvorens de medisch adviseur van Damiaanactie op pensioen gaat, houdt ze met twee collega’s nog een geldinzameling voor Nigeriaanse lepradorpen. Elke gesponsorde euro tot en met het bedrag van 14.000 euro verdubbelt het trio.