Beelden van de wolf in Essen.
Volledig scherm
Beelden van de wolf in Essen. © HLN

Twee schapen gedood in Sint-Job-in-'t-Goor: mogelijk werk van wolf op doortocht

Sint-Job-in-'t-GoorAfgelopen weekend zijn twee schapen gedood in Sint-Job-in-'t-Goor. Vermoedelijk gaat het om de wolf die vorige week werd gezien in Kalmthout en Essen

 1. Antwerpenaar Emanoel Borges verovert Vlaamse harten op en naast het scherm: “Ondanks de vrouwelijke aandacht blijf ik een brave jongen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpe­naar Emanoel Borges verovert Vlaamse harten op en naast het scherm: “Ondanks de vrouwelij­ke aandacht blijf ik een brave jongen”

  Op het scherm herkent u hem als Arthur Verduyn in VTM-reeks Lisa, op het podium als rapper FARAO en op voetbalveld in geel-blauw tenue aan rugnummer 10: Emanoel Nascimento Borges (24) is hot. En neem dat gerust letterlijk, al gaat de Antwerpenaar er prat op dat de roem nooit naar zijn hoofd zal stijgen: “Nu antwoord ik nog op al mijn fans, maar dat gaat op een bepaald punt niet meer lukken.” Of hoe een Braziliaanse immigrant plots hoge toppen scheert in de Vlaamse showbizz.
 2. INTERVIEW. Carl Wens, 30 jaar chef van De Pastorie en klaar voor zijn culinaire hoogdag: “Mijn zoon zal voor een tweede ster gaan”
  PREMIUM
  Lichtaart

  INTERVIEW. Carl Wens, 30 jaar chef van De Pastorie en klaar voor zijn culinaire hoogdag: “Mijn zoon zal voor een tweede ster gaan”

  “Michelin-inspecteurs zijn kenners, in tegenstelling tot sommige foodbloggers. Zij breken restaurants af om zelf in de kijker te staan, maar beseffen niet hoeveel pijn dat kan doen”, stelt chef-kok Carl Wens. Van de 30 jaar dat De Pastorie in Lichtaart al bestaat, prijkt het er 17 in de vermaarde gids – die maandag opnieuw sterren uitdeelt. Met Carl blikken we vooruit op de culinaire hoogdag, en op wat verder in de toekomst. “Toen onze zoon Wout vertelde hij dat ons wou opvolgen: dat gaf een enorme boost.”
 3. Malle bekijkt samenwerking met buurgemeenten voor beveiliging op fuiven
  Malle

  Malle bekijkt samenwer­king met buurgemeen­ten voor beveili­ging op fuiven

  Maar liefst 18 bewakingsfirma’s zouden de Chirojongens Oostmalle volgens jeugdschepen Elisabeth Joris (DBM) gecontacteerd hebben voor hun fuif La Nuit Fatale in april. Omdat geen enkel bedrijf professionele beveiligers kon sturen, namen leiding en ouders die taak op zich. Jammer genoeg gebeurden er enkele incidenten. Zo werden de tanden van een 17-jarige jongen uitgeslagen. De gemeente bekijkt of ze met de buurgemeentes kan samenwerken voor security op fuiven.