Na de shampoo met trappistenbier lanceren de Trapistinnen nu ook eigen badlinnen.
Volledig scherm
Na de shampoo met trappistenbier lanceren de Trapistinnen nu ook eigen badlinnen. © RV/TRAPP

Trappistinnen organiseren zomerwinkel: “Kleiner en spannender door corona, maar alles zal veilig verlopen”

BrechtDe Trappistinnen van Brecht organiseren dit weekend voor de dertiende keer hun zomerwinkel. Iedereen kan er terecht voor de authentieke TRAPP-producten, maar ook voor kaarsen, kaarten en tweedehandsboeken. “Wat kleiner en spannender door corona, maar we zorgen ervoor dat alles veilig zal verlopen”, zegt abdis zuster Katharina.

 1. Neem eens een bad in... Westmalle: na shampoo presenteren Brechtse trappistinnen nu ook andere verzorgingsproducten op basis van trappist
  Brecht/Malle

  Neem eens een bad in... Westmalle: na shampoo presente­ren Brechtse trappistin­nen nu ook andere verzor­gings­pro­duc­ten op basis van trappist

  Baden in trappistenbier is voor menig bierliefhebber een wilde fantasie. Zich wassen met trappistenbier hoeft echter geen droom meer te zijn. Abdij Onze Lieve Vrouw van Nazareth in Brecht lanceerde vorig jaar reeds een shampoo met tien procent Trappist Dubbel van Westmalle erin. Vanwege het grote succes hebben de trappistinnen-zusters nu ook een douchegel, bodylotion en vloeibare handzeep met bruin trappistenbier als ingrediënt ontwikkeld. “Ik verzeker dat de producten niet naar bier ruiken”, lacht Zuster Katharina.
 2. Den Berk Délice breidt nog verder uit: overname van teler in Merksplas en gloednieuwe sorteercentrale in Hoogstraten
  Hoogstraten/Herentals/Merksplas/Rijkevorsel/Oud-Turnhout

  Den Berk Délice breidt nog verder uit: overname van teler in Merksplas en gloednieu­we sorteercen­tra­le in Hoogstra­ten

  Het succesverhaal van Den Berk Délice gaat verder. Het grote tomatenbedrijf met verschillende teelbedrijven verspreid over de regio heeft nu een gloednieuwe sorteercentrale gebouwd in Hoogstraten. Daarnaast nam het ook nog het bedrijf Truyenberg over in Merksplas. In Rijkevorsel kwam dan weer 8 hectare belichte serres bij. “Wij moeten als bedrijf ook duurzaamheid nastreven”, klinkt het.
 3. Trappistinnen leggen zich toe op e-commerce zelfgemaakte shampoos en douchegels: “Dit is momenteel onze enige bron van inkomsten”

  Trappistin­nen leggen zich toe op e-commerce zelfgemaak­te shampoos en douchegels: “Dit is momenteel onze enige bron van inkomsten”

  Nu hun winkel in de abdij van Brecht noodgedwongen dicht blijft, leggen de trappistinnen zich meer dan ooit toe op de online verkoop. Op die manier brengen ze onder meer handzeep, douchegel, shampoo en body lotion aan de man. “Toen we vorig jaar met onze webshop startten, werd dat beschouwd als een leuke gimmick. Nu is het onze enige bron van inkomsten.”