Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

Trappistinnen organiseren eigen kerstmarkt

De Trappistinnen van Brecht organiseren op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 december opnieuw hun jaarlijkse kerstwinkel. Elk jaar opnieuw betekent dat een overrompeling want vooral de zelfgemaakte kerststallen vallen in de smaak.

0 reacties

 1. Standenbouwer draait het roer om en mikt nu op schaduwpergola’s: “Weer van nul beginnen, maar we geloven erin”
  Sint-Lenaarts/Hoogstraten

  Standenbou­wer draait het roer om en mikt nu op schaduwpergola’s: “Weer van nul beginnen, maar we geloven erin”

  Standenbouwer Dirk Vermeiren en zijn partner Wendy Van Riel van VDS-Productions uit Sint-Lenaarts gooien het door – hoe kan het ook anders – corona deels over een andere boeg. Het koppel bouwt nu schaduwpergola’s op maat van de klant in samenwerking met het bedrijf Aluvision. “Het is weer van nul beginnen, maar we geloven er wel in”, klinkt het.
 2. REPORTAGE. Een blik op het zwartgeblakerd Groot Schietveld: “De regen is welkom, maar doet tegelijkertijd het brandbaar pijpenstrootje explosief uit de grond schieten”
  PREMIUM
  Brecht/Brasschaat/Wuustwezel

  REPORTAGE. Een blik op het zwartgebla­kerd Groot Schietveld: “De regen is welkom, maar doet tegelijker­tijd het brandbaar pijpen­strootje explosief uit de grond schieten”

  De zware brand op het militair domein en natuurgebied Groot Schietveld op de grens van Brasschaat, Brecht en Wuustwezel heeft een ravage aangericht. 570 hectare aan bos en heide is in as gelegd. Wij mochten zes dagen na de uitbraak van de brand een blik werpen op het terrein. “Het is toch even schrikken”, bevestigt Patrick Mestdagh, luitenant-kolonel en commandant van het Brasschaats Bataljon Artillerie, onze eerste indruk.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing