De Trappistinnen zusters van Brecht maken hun eigen Trappisten Shampoo. Zuster Catherinna met de shampoo in de vernieuwde winkel. De kerstwinkel zal niet kunnen doorgaan deze keer.
Volledig scherm
De Trappistinnen zusters van Brecht maken hun eigen Trappisten Shampoo. Zuster Catherinna met de shampoo in de vernieuwde winkel. De kerstwinkel zal niet kunnen doorgaan deze keer. © Klaas De Scheirder

Trappistinnen moeten succesvolle kerstwinkel afgelasten: “Maar iedereen blijft welkom in onze dagelijkse winkel”

BrechtDe Trappistinnen in Brecht wilden begin december hun traditionele kerstwinkel organiseren, maar door de verstrengde coronamaatregelen hebben ze zelf beslist die niet te laten doorgaan. Maar iedereen blijft welkom tijdens de gewone openingsuren van de winkel. 

 1. Populaire feestzaal zoekt overnemer: “Moesten we tien jaar jonger zijn, dan hadden we hier nog een brasserie gestart”
  PREMIUM
  Zoersel

  Populaire feestzaal zoekt overnemer: “Moesten we tien jaar jonger zijn, dan hadden we hier nog een brasserie gestart”

  Ontelbare verjaardagsfeestjes, trouwpartijen en personeelsfestiviteiten zijn de afgelopen decennia doorgegaan in De Smoutmolen langs de Kerkstraat in Zoersel. De coronamaatregelen zijn echter een serieuze domper op de feestvreugde. De eigenaars Ann Anthonissen (56) en Waldo Severins (58) geven nog volle gas tot einde september van dit jaar. Daarna hoopt het koppel dat een overnemer van de feestzaal of een nieuwe invulling het iconisch pand een toekomst kan geven.
 2. Breng stem uit en help Park Vordenstein aan internationale publieksprijs
  Schoten

  Breng stem uit en help Park Vorden­stein aan internatio­na­le publieks­prijs

  Het Park Vordenstein in Schoten wist in november het internationaal duurzaamheidslabel ‘Green Flag Award’ voor het derde jaar op rij in de wacht te slepen. In 2020-2021 werd het oude kasteelpark met een fleurige oranjerietuin zelfs verkozen tot een van de tien mooiste parken met een Green Flag Award ter wereld, weliswaar met uitzondering van de parken in het Verenigd Koninkrijk. Ook voor 2021-2022 maakt de Schotense parel kans op die publieksprijs. Stemmen kan sinds deze week op de website van Green Flag Award.
 3. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Oostkampse horecaman zette gesprekken op om cocaïne te verschepen uit Zuid-Amerika tussen lading diepvriesvis: “Bistro en zonnepanelenfirma waren dekmantels van z’n bende”
  PREMIUM
  Oostkamp/Oostende/Antwerpen

  Oostkampse horecaman zette gesprekken op om cocaïne te verschepen uit Zuid-Amerika tussen lading diepvries­vis: “Bistro en zonnepane­len­fir­ma waren dekmantels van z’n bende”

  “Kant-en-klare maaltijden en zonnepanelen waren hun codetaal voor drugs.” Volgens het Brugse parket hadden een Oostkampse horecaman en Oostendse zonnepanelenlegger de leiding over een drugsbende. D.V. (60) en C.K. (56) zouden niet alleen voorbereidingen hebben getroffen om speed te produceren, ze zouden ook gesprekken hebben aangeknoopt om maandelijks cocaïne te verschepen uit Zuid-Amerika via de Antwerpse haven. “In een container met diepvriesvis.”