Illustratiebeeld tonnagebeperking.
Volledig scherm
Illustratiebeeld tonnagebeperking. © Ronny De Coster

Tonnagebeperking op parking Houtstraat-Dorpsstraat

BrechtEr komt een tonnagebeperking voor de parking aan de Houtstraat-Dorpsstraat omdat daar veel kinderen en jongeren rondlopen. 

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Van Den Akker tot het Tsjokkerspad: Malse trage wegen krijgen opwaardering met eigen straatnaambord
  Malle

  Van Den Akker tot het Tsjokkers­pad: Malse trage wegen krijgen opwaarde­ring met eigen straatnaam­bord

  Zes trage wegen in Malle worden erkend met een officieel straatnaambordje. Zaterdag, niet toevallig tijdens de Dag van de Trage Weg, mocht het pad tussen de Akkerstraat en de Steenovenstraat de spits afbijten. Het pad - voortaan officieel ‘Den Akker’ geheten – werd uitgerust met een belevingsplekje en maakt deel uit van het Bindjespad, een gloednieuwe wandelroute die verschillende lokale trage wegen met elkaar verbindt.
 1. Antwerpse zangeres Miss Angel (24) kijkt uit over Times Square: “Ik dacht aan een poster op de Meir, het is een gigantische led-wall in New York geworden”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Antwerpse zangeres Miss Angel (24) kijkt uit over Times Square: “Ik dacht aan een poster op de Meir, het is een giganti­sche led-wall in New York geworden”

  Amper 24 jaar oud is ze, maar ze pronkt wel al met haar foto op het billboard van het iconische Times Square in New York. Miss Angel was de hele maand lang Equal Artist en Cover Girl voor streamingdienst Spotify, niet enkel in ons land maar ook wereldwijd. “Ik ben opgegroeid tussen een heleboel zussen, het voelt dus heel natuurlijk om me te blijven omringen door vrouwen.”
 2. Kunstacademie IKO gaat samenwerking aan met ‘gewone’ scholen
  Hoogstraten/Brecht

  Kunstacade­mie IKO gaat samenwer­king aan met ‘gewone’ scholen

  De gemeentelijke basisscholen De Meerpaal-Kiekeboe in Meer en De Wijsneus in Wortel zijn gestart met een workshop ‘Kunstkuur’. Met het project wil IKO De Kunstacademie (Hoogstraten) een driejarig samenwerkingsverband aangaan met basis- en secundaire scholen in en rond Hoogstraten om leerlingen kennis te laten maken met het deeltijds kunstonderwijs. Ook op het Klein Seminarie en op de gemeentelijke basisscholen van Brecht worden de kunstkuren gegeven.