Flash Cards uit Hoogstraten organiseert zaterdag en zondag een beurs in Sint-Lenaarts.
Volledig scherm
PREMIUM
Flash Cards uit Hoogstraten organiseert zaterdag en zondag een beurs in Sint-Lenaarts. © Toon Verheijen

Sint-Lenaarts dé hotspot voor Pokémonliefhebbers uit heel Europa: “Pokémon trekt zowel liefhebbers, verzamelaars als investeerders aan”

Sint-LenaartsVerzamelaars en liefhebbers van Pokémon hebben dit weekend hun uitvalsbasis gevonden in ’t Centrum in Sint-Lenaarts. Flash Cards uit Hoogstraten organiseert er een beurs en tornooi en dat lokt bezoekers uit heel België en zelfs het buitenland. Wij dompelden ons enkele uren onder in de Pokémonwereld, waar best wel wat geld in circuleert. Ook zondag kun je er nog terecht. “Het mooie is dat zowel jong als oud hier stralend rondloopt”, zegt organisator Yves Bruynen, die zelf een van de zeldzaamste kaarten in zijn bezit heeft.

 1. Basisschool De Brug supportert voor Rode Duivels (grotendeels) mét regenboogarmband: “Wij staan voor diversiteit, maar respecteren elke mening”
  Sint-Job-in-'t-Goor

  Basis­school De Brug supportert voor Rode Duivels (groten­deels) mét regenboog­arm­band: “Wij staan voor diversi­teit, maar respecte­ren elke mening”

  De leerlingen en leerkrachten van GO! Invento Basisschool De Brug in Sint-Job-in’t-Goor (Brecht) staan als één team achter de Rode Duivels. Maar als school in het gemeenschapsonderwijs willen ze ook een statement maken en dragen ze bijna allemaal een armband in de regenboogkleuren. “Enkele leerlingen willen het niet, maar hebben dat heel respectvol aangegeven waarom niet en dat respecteren we ook.”
 2. Plantaardig, minder suiker en minder vet: Bodhi’s ice is een schot in de roos. “Crowdfunding opgestart om te kunnen investeren en zitten nu al op 80.000 euro: waauw!
  Brecht/Sint-Job-in-'t-Goor

  Plantaar­dig, minder suiker en minder vet: Bodhi’s ice is een schot in de roos. “Crowdfun­ding opgestart om te kunnen investeren en zitten nu al op 80.000 euro: waauw!

  Bodhi Goolaerts startte twee jaar geleden met plantaardig ijs – Bodhi’s Ice – en het werd een schot in de roos. Zo’n goed schot zelfs dat zijn bedrijfje nu op een kantelpunt staat en er geïnvesteerd moet worden om te kunnen groeien en in nog meer winkelrekken te belanden. “We startten een crowdfunding op voor een minimum van 75.000, maar het werd uiteindelijk 80.000 euro. Investeren kan nog altijd (lacht).”