Een helikopter met waterzak gaat de vlammen te lijf.
Volledig scherm
PREMIUM
Een helikopter met waterzak gaat de vlammen te lijf. © Photo News

Schietoefening op Groot Schietveld liep fout af en deed 570 hectare natuur in vlammen opgaan: “We willen militairen niet weg, maar dit mag nooit meer kunnen gebeuren”

BrechtDe grootste natuurbrand ooit in België legde in april liefst 570 hectare - of 800 voetbalvelden - aan bos en heide op het Groot Schietveld in de as. De rookwolk was volgens satellietbeelden van NASA kilometers hoog zichtbaar. De brand was ontstaan tijdens schietoefeningen van militairen. De burgemeesters van Brecht en Wuustwezel hopen dat het onderzoek duidelijk maakt wat er fout is gelopen en wie er verantwoordelijk is. “Maar Defensie weet ook dat dit niet meer mag gebeuren”, zegt boswachter Harry Thys.

  1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
    Gouden Formule 1
    9

    Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

    De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.