Een van de eerste beelden van de 'luchtkuur' in een lighal op het domein van De Mick.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de eerste beelden van de 'luchtkuur' in een lighal op het domein van De Mick. © Archief De Mick

Sanatorium voor ‘teringlijders’, vernield tijdens WO II en nu een thuis voor de meest hulpbehoevenden: de bijzondere geschiedenis van eeuweling De Mick

Brecht/BrasschaatDe Mick in het noorden van de provincie Antwerpen is een begrip: duizenden havenarbeiders werden er in het begin van de 20ste verzorgd voor tuberculose, of tering in de volksmond. Een idee van de Antwerpse socialisten om de zwaksten te helpen. Een eeuw later bestaat de Mick nog steeds, maar is het een woonzorgcentrum en een zorginstelling voor volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel geworden. “Het is een mirakel te noemen dat het sanatorium is kunnen evolueren tot wat het nu is.”

  1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
    TV

    ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

    Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.