De politiezone Voorkempen gaat haar inspecteurs meer met de fiets op patrouille sturen.
Volledig scherm
De politiezone Voorkempen gaat haar inspecteurs meer met de fiets op patrouille sturen. © Politie Voorkempen

Politie Voorkempen stuurt agenten voortaan vaker met de fiets de baan op

Brecht/Malle/Zoersel/SchildeDe politiezone Voorkempen (Malle, Brecht, Zoersel en Schilde) gaat haar inspecteurs meer met de fiets op pad sturen. De politiezone heeft zijn fietsteam uitgebreid en volledig vernieuwd. “Op de fiets zijn we vlotter aanspreekbaar en komen we sneller op moeilijker bereikbare plaatsen", klinkt het. 

 1. Plantaardig, minder suiker en minder vet: Bodhi’s ice is een schot in de roos. “Crowdfunding opgestart om te kunnen investeren en zitten nu al op 80.000 euro: waauw!
  Brecht/Sint-Job-in-'t-Goor

  Plantaar­dig, minder suiker en minder vet: Bodhi’s ice is een schot in de roos. “Crowdfun­ding opgestart om te kunnen investeren en zitten nu al op 80.000 euro: waauw!

  Bodhi Goolaerts startte twee jaar geleden met plantaardig ijs – Bodhi’s Ice – en het werd een schot in de roos. Zo’n goed schot zelfs dat zijn bedrijfje nu op een kantelpunt staat en er geïnvesteerd moet worden om te kunnen groeien en in nog meer winkelrekken te belanden. “We startten een crowdfunding op voor een minimum van 75.000, maar het werd uiteindelijk 80.000 euro. Investeren kan nog altijd (lacht).”
 2. Van de trap tot de gang: ouders en grootouders komen op allerlei plekjes voorlezen op lagere school
  Malle

  Van de trap tot de gang: ouders en grootou­ders komen op allerlei plekjes voorlezen op lagere school

  De Voorleesweek loopt van 19 tot en met 27 november. Daaraan heeft ook de lagere school Immaculata in Oostmalle volop meegedaan. Na verschillende activiteiten zoals een voorleeswandeling eerder op de week kwamen de ouders en grootouders donderdag voorlezen in de klas, op de trap, in de gang... En schoolmascotte Simba de leeuw kwam met veel plezier even langs bij de gezellige groepjes verspreid over de hele school.