Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Peter Vanderveken

Parkeerverbod in Schorpioenlaan en Boogschutterstraat

Sint-Job-in-'t-GoorDe gemeente Brecht gaat definitief een parkeerverbod invoeren in de Schorpioenlaan en de Boogschutterlaan in Sint-Job-in’t-Goor. 

 1. “Ze zou nooit iets kunnen, zeiden de dokters. Vandaag speelt Lore (9) rolstoelhandbal en piano”: crowdfunding van start voor meisje met spina bifida
  Brasschaat

  “Ze zou nooit iets kunnen, zeiden de dokters. Vandaag speelt Lore (9) rolstoel­hand­bal en piano”: crowdfun­ding van start voor meisje met spina bifida

  Hoewel dokters dachten dat Lore (9) uit Maria-ter-Heide (Brasschaat) door haar open ruggetje bij de geboorte zelfs niet zou kunnen zitten, speelt het vrolijk meisje vandaag rolstoelhandbal en gaat ze regelmatig zwemmen. Ze moet wel drie tot vier keer per week naar de kinesist. Een eigen sta- en staprobot zou haar erg kunnen helpen, al staat daar een prijskaartje van 27.000 euro tegenover. ‘Team Lore’ is daarom een crowdfunding gestart om het Innowalk-toestel te bekostigen.
 1. Kunstacademie IKO gaat samenwerking aan met ‘gewone’ scholen
  Hoogstraten/Brecht

  Kunstacade­mie IKO gaat samenwer­king aan met ‘gewone’ scholen

  De gemeentelijke basisscholen De Meerpaal-Kiekeboe in Meer en De Wijsneus in Wortel zijn gestart met een workshop ‘Kunstkuur’. Met het project wil IKO De Kunstacademie (Hoogstraten) een driejarig samenwerkingsverband aangaan met basis- en secundaire scholen in en rond Hoogstraten om leerlingen kennis te laten maken met het deeltijds kunstonderwijs. Ook op het Klein Seminarie en op de gemeentelijke basisscholen van Brecht worden de kunstkuren gegeven.