Ilse Van den Heuvel, hier samen met schepen Olivier Rul van Zoersel, pleit voor het realiseren van een regenboogzebrapad in Brecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Ilse Van den Heuvel, hier samen met schepen Olivier Rul van Zoersel, pleit voor het realiseren van een regenboogzebrapad in Brecht. © Toon Verheijen

Onafhankelijk raadslid krijgt wind van voren wanneer ze géén regenboogzebrapad wil: “Ziekmakend dat u hier zo’n spel van maakt”

BrechtHet voorstel van Ilse Van den Heuvel van Open Vld om regenboogzebrapaden aan te leggen in Brecht werd vorige maand positief onthaald door de meerderheid. Maar onafhankelijk raadslid Ilse De Beuckelaer, ex-Vlaams Belang, pleitte ervoor om het terug in te trekken. Ze kreeg van zowel Open Vld als meerderheidspartij CD&V de wind van voren. “Ziekmakend dat u hier zo een spel rond maakt”, zegt raadslid Roeland Ruelens (CD&V). Lees hier het integrale debat.

 1. Deze tien horecazaken zagen in 2021 het levenslicht, ondanks alle coronamaatregelen: “Als het nu lukt om een zaak te openen, lukt het altijd”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Deze tien horecaza­ken zagen in 2021 het levens­licht, ondanks alle coronamaat­re­ge­len: “Als het nu lukt om een zaak te openen, lukt het altijd”

  2021 was, net als 2020, niét het jaar van de horeca. Er passeerden een heleboel regels: enkel terrassen open tot 22 uur, binnen- en buitenruimtes open tot 23.30 uur, een ‘nachtklok’ tot 1 uur ‘s nachts, een sluitingsuur om 23 uur... Toch zagen deze moedige ondernemers hun kans schoon om hun droom te verwezenlijken: een eigen horecazaak openen in Antwerpen. “Er waren wel een aantal sceptici”, klinkt het bij Koen en Niki van restaurant Nage, “maar we zijn ervan overtuigd dat we de juiste keuze hebben gemaakt.”
 2. 2,5 miljoen keer bedankt, beste lezers van Het Laatste Nieuws uit Brecht. Deze verhalen lazen jullie massaal
  Brecht/Sint-Job-in-'t-Goor/Sint-Lenaarts

  2,5 miljoen keer bedankt, beste lezers van Het Laatste Nieuws uit Brecht. Deze verhalen lazen jullie massaal

  Meer dan 2,5 miljoen, beste lezers. Zoveel keer hebben jullie de artikels over Brecht, Sint-Job-in-’t-Goor en Sint-Lenaarts gelezen. Nieuwberichten klein en groot. 2021 zal uiteraard vooral het nieuws ingaan als het jaar van de brand op het Groot Schietveld. Maar er was ook politieman Yornn Van de Wal uit Kruibeke die tot voor twee jaar in Sint-Job woonde en nu een ongelijke strijd voert tegen kanker. Of van Wolf Klaas die in onze regio opduikt.
 3. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.