Defensie sloot het Groot Schietveld in de zomer van 2020 herhaaldelijk af.
Volledig scherm
PREMIUM
Defensie sloot het Groot Schietveld in de zomer van 2020 herhaaldelijk af. © Toon Verheijen

Nieuwe burgerbeweging ‘ToeKAMPelijk’ vraagt Groot Schietveld meer open te stellen: “Tot 2020 was er goed nabuurschap, daarna niet meer”

Brecht/WuustwezelEen groep bezorgde en geëngageerde burgers van Wuustwezel en Brecht hebben zich verenigd in de groep ‘ToeKAMPelijk’ op sociale media. Ze doen daarmee een oproep naar Defensie om het militaire domein meer open te stellen. Binnenkort starten ze ook een petitie op om hun vragen kracht bij te zetten. “De geschiedenis heeft geleerd dat muren bouwen om grenzen te scheiden geen oplossing is. Laat ons samen zorgen voor het kamp.”

  1. Zwemmen boven ontmijners, picknicken op 100 meter van waar de bommen neervallen: Defensie is recreanten in Wuustwezel beu
    PREMIUM

    Zwemmen boven ontmijners, picknicken op 100 meter van waar de bommen neervallen: Defensie is recreanten in Wuustwezel beu

    Het Bataljon Artillerie verdedigt de beslissing om de toegangsweg af te sluiten van het Groot Schietveld omdat te veel wandelaars niet op het pad bleven en voor gevaarlijke toestanden zorgden tijdens de militaire oefeningen. Ze hebben zelfs een gezin onderschept op het mijnenveld. “En als er ook op het Klein Schietveld incidenten blijven voordoen, zullen we ook dat afsluiten.”