Defensie sloot het Groot Schietveld in de zomer van 2020 herhaaldelijk af.
Volledig scherm
PREMIUM
Defensie sloot het Groot Schietveld in de zomer van 2020 herhaaldelijk af. © Toon Verheijen

Nieuwe burgerbeweging ‘ToeKAMPelijk’ vraagt Groot Schietveld meer open te stellen: “Tot 2020 was er goed nabuurschap, daarna niet meer”

Brecht/WuustwezelEen groep bezorgde en geëngageerde burgers van Wuustwezel en Brecht hebben zich verenigd in de groep ‘ToeKAMPelijk’ op sociale media. Ze doen daarmee een oproep naar Defensie om het militaire domein meer open te stellen. Binnenkort starten ze ook een petitie op om hun vragen kracht bij te zetten. “De geschiedenis heeft geleerd dat muren bouwen om grenzen te scheiden geen oplossing is. Laat ons samen zorgen voor het kamp.”

  1. INTERVIEW. Eric Dumas, baas van de Antwerpse luchthaven: “De startbaan verlengen? Ach, sommigen willen de mensen bang maken”
    PREMIUM
    Antwerpen

    INTERVIEW. Eric Dumas, baas van de Antwerpse luchthaven: “De startbaan verlengen? Ach, sommigen willen de mensen bang maken”

    Na een geslaagde zomer sluit de Antwerpse luchthaven vanaf 19 september vijf weken voor een grondige vernieuwing van de startbaan. Koren op de molen van de tegenstanders die de luchthaven weg willen. “Kent u vergelijkbare steden zonder luchthaven? We kunnen zonder problemen tot een half miljoen passagiers aan", stelt Eric Dumas, directeur van uitbater Egis, die voor Antwerpen in de toekomst zelfs een voorbeeldrol ziet.