Kris Driessens organiseerde een fietstocht met de mountainbike naar Scherpenheuvel ten voordele van zijn neefje Mats.
Volledig scherm
Kris Driessens organiseerde een fietstocht met de mountainbike naar Scherpenheuvel ten voordele van zijn neefje Mats. © RV

Niet minder dan 1.170 kaarsjes voor zieke Mats in Scherpenheuvel: “Heel de kapel was verlicht”

Brecht/Hoogstraten/WuustwezelMats Stoffelen (16) zou volop het leven moeten ontdekken, maar in plaats daarvan vecht hij een verbeten strijd uit tegen kanker. Nonkel Kris Driessen besloot daarop een mountainbiketocht naar Scherpenheuvel te ondernemen om geld in te zamelen voor de ultieme droom van zijn neefje: een eigen geluidsstudio op zijn kamer. En voor elke steunbetuiging zou er een kaarsje gebrand worden. Het werden er 1.170... 

  1. 20 procent minder processierupsen door koud voorjaar, maar overlast zal niet minder zijn: “Haarden beter wegzuigen dan wegbranden”
    PREMIUM
    Provincie Antwerpen

    20 procent minder processie­rup­sen door koud voorjaar, maar overlast zal niet minder zijn: “Haarden beter wegzuigen dan wegbranden”

    Het koude voorjaar leek de populatie processierupsen flink te hebben verminderd, maar de overlast zal er dit jaar helaas toch niet minder om zijn. De provincie Antwerpen zet extra in om gemeenten te ondersteunen door informatieborden en waarschuwingslint uit te delen. “We zetten nu meer in op stofzuigen in plaats van biociden of wegbranden en we stimuleren ook het ophangen van mezenkastjes”, klinkt het bij processierups-expert Kathleen Verstraete. Al blijken die laatste ook in trek bij dieven, want in Lille werden er op enkele dagen tijd dertig gestolen.