In Sint-Lenaarts werd een jongeman neergeschoten die eerder op de dag ontsnapte uit een jeugdinstelling in Breda.
Volledig scherm
In Sint-Lenaarts werd een jongeman neergeschoten die eerder op de dag ontsnapte uit een jeugdinstelling in Breda. © Photo News

Nederlandse gevangene van jeugdinstelling in Breda neergeschoten in Sint-Lenaarts: slachtoffer was 21 jaar

BrechtEen Nederlandse man (21) is woensdagnamiddag neergeschoten op de Oostmalsebaan in Sint-Lenaarts (Brecht). De man overleed ter plaatse. Het ging om een twintiger die eerder op de dag in Breda ontsnapte uit een jeugdinstelling, twee personeelsleden gijzelde en hen dwong in een wagen te stappen. De gijzelaars werden in het centrum van Hoogstraten vrijgelaten. In Sint-Lenaarts stopte de man nadat hij merkte dat hij gevolgd werd door de politie. Het kwam tot een schietpartij waarbij de jongeman uiteindelijk werd neergeschoten door de politie. Het parket vorderde een onderzoeksrechter voor onopzettelijke doding naar het slachtoffer en voor de gijzeling.

 1. Antwerpenaar Emanoel Borges verovert Vlaamse harten op en naast het scherm: “Ondanks de vrouwelijke aandacht blijf ik een brave jongen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpe­naar Emanoel Borges verovert Vlaamse harten op en naast het scherm: “Ondanks de vrouwelij­ke aandacht blijf ik een brave jongen”

  Op het scherm herkent u hem als Arthur Verduyn in VTM-reeks Lisa, op het podium als rapper FARAO en op voetbalveld in geel-blauw tenue aan rugnummer 10: Emanoel Nascimento Borges (24) is hot. En neem dat gerust letterlijk, al gaat de Antwerpenaar er prat op dat de roem nooit naar zijn hoofd zal stijgen: “Nu antwoord ik nog op al mijn fans, maar dat gaat op een bepaald punt niet meer lukken.” Of hoe een Braziliaanse immigrant plots hoge toppen scheert in de Vlaamse showbizz.
 2. INTERVIEW. Carl Wens, 30 jaar chef van De Pastorie en klaar voor zijn culinaire hoogdag: “Mijn zoon zal voor een tweede ster gaan”
  PREMIUM
  Lichtaart

  INTERVIEW. Carl Wens, 30 jaar chef van De Pastorie en klaar voor zijn culinaire hoogdag: “Mijn zoon zal voor een tweede ster gaan”

  “Michelin-inspecteurs zijn kenners, in tegenstelling tot sommige foodbloggers. Zij breken restaurants af om zelf in de kijker te staan, maar beseffen niet hoeveel pijn dat kan doen”, stelt chef-kok Carl Wens. Van de 30 jaar dat De Pastorie in Lichtaart al bestaat, prijkt het er 17 in de vermaarde gids – die maandag opnieuw sterren uitdeelt. Met Carl blikken we vooruit op de culinaire hoogdag, en op wat verder in de toekomst. “Toen onze zoon Wout vertelde hij dat ons wou opvolgen: dat gaf een enorme boost.”