Meisje van 1 jaar overleden na ongeval op oprit van kinderdagverblijf voor ogen van ouders: parket spreekt van een ‘spijtig ongeval’

Sint-Job-in-'t-GoorEen kind van 1 jaar en 3 maanden is donderdag overleden na een verkeersongeval in de Sluisvijfbaan in Sint-Job-in-’t-Goor. Het meisje werd aangereden door een wagen op de oprit van het kinderdagverblijf Klim-op. De precieze omstandigheden waren donderdagavond nog niet duidelijk, maar het lijkt erop dat het ongeval gebeurde voor de ogen van de moeder. 

 1. Wrevel over renovatiewerken die voet- en fietspad inpalmen: “Levensgevaarlijk voor zwakke weggebruikers”
  Zoersel

  Wrevel over renovatie­wer­ken die voet- en fietspad inpalmen: “Levensge­vaar­lijk voor zwakke weggebrui­kers”

  De renovatiewerken aan het oud gemeentehuis in Zoerseldorp blijven tot wrevel leiden. Door de werfopstelling is momenteel voor voetgangers en fietsers slechts een doorgang van fietsers beschikbaar. Dat er op vraag van het gemeentebestuur intussen een omleiding werd voorzien, is volgens oppositiepartij Vlaams Belang geen structurele oplossing. “Veiligheid voor zwakke weggebruikers is voor dit bestuur blijkbaar totaal niet belangrijk”, vindt voorzitter Wouter Bollansée (VB). “We proberen dit soort situaties te vermijden, maar soms kan het nu eenmaal niet anders”, reageert schepen van Mobiliteit Marc De Cordt (Groen).
 2. Camiel (12) wint fotowedstrijd van National Geographic: “Dankzij mijn autisme veel oog voor detail en dat is soms wel een voordeel”
  Sint-Lenaarts/Merksplas

  Camiel (12) wint fotowed­strijd van National Geographic: “Dankzij mijn autisme veel oog voor detail en dat is soms wel een voordeel”

  De 12-jarige Camiel Van Schoors is een ‘natuurtalent’. De jongeman had enkele foto’s opgestuurd naar National Geographic. Zijn beeld van de ‘Harde Werker’, een bij op een bloem, won uiteindelijk de publieksprijs. “Door mijn autisme heb ik veel oog voor detail en dat helpt soms wel bij het maken mooie foto’s”, glundert Camiel. Zijn droom? “Sparen voor een camera en later iets met fotografie doen.”