Het slachtoffer werd aangereden op de Biest in Brecht.
Volledig scherm
Het slachtoffer werd aangereden op de Biest in Brecht. © Marc De Roeck

Man (38) overleeft aanrijding niet, bestuurder test positief op alcohol en amfetamines

Een voetganger (38) is vrijdagavond op de Biest in Brecht overleden na een dramatisch verkeersongeval.  De bestuurder van de wagen testte na het ongeval positief op drugs en alcohol. Zijn rijbewijs is voor 15 dagen ingetrokken. 

 1. Na storm Ciara gooit nu Covid-19 roet in het eten: veldrijden in Merksplas zonder publiek
  PREMIUM
  Merksplas

  Na storm Ciara gooit nu Covid-19 roet in het eten: veldrijden in Merksplas zonder publiek

  Het zit de organisatie van de cyclocross in Merksplas echt niet mee. Nadat storm Ciara begin dit jaar al de allereerste editie op de Kolonie in het water deed vallen, is het nu corona dat voor een serieuze opdoffer zorgt. Er zal op 21 november wel gekoerst worden, maar dan zonder publiek en zonder vips. “We moesten aan de veiligheid denken en nog eens een zwaar financieel risico nemen zouden we niet overleven”, zegt Marc Van Gestel van de Hoogstraatse Spurters.
 2. Robotland, waar je een hoovercraft leert besturen en een robot je drankje maakt: “Een park als dit vind je nergens anders”
  PREMIUM
  Essen

  Robotland, waar je een hoover­craft leert besturen en een robot je drankje maakt: “Een park als dit vind je nergens anders”

  Luc Van Thillo (51) kijkt vol spanning uit naar het einde van de maand, want dan opent ‘zijn’ Robotland in voormalige douaneloods in Essen. Het dorp waar hij geboren en getogen is. Voor de Vlaamse ondernemer, gebeten door alles wat met transport en technologie te maken heeft, is het een beetje een droom die in vervulling gaat. “Als ik als kind naar de Efteling ging en daar popjes zag bewegen, probeerde ik dat thuis na te maken”, knipoogt de ondernemer. De opening van 31 oktober is wel twijfelachtig door de nieuwe maatregelen.
 1. De coronacijfers in Brecht van zaterdag 10 oktober

  De coronacij­fers in Brecht van zaterdag 10 oktober

  In Brecht zijn er op één dag 7 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 58 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Brecht komt dat getal nu op 197 te liggen. Brecht heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Illegaal slaapfeestje houdt 203 leerlingen verplicht thuis van school
  PREMIUM
  Schilde/Malle

  Illegaal slaapfeest­je houdt 203 leerlingen verplicht thuis van school

  Het Sint-Jan Berchmanscollege in Malle laat deze week alle 203 leerlingen van het vierde middelbaar thuis. Aan het einde van vorige week zaten 58 scholieren van de middelbare school in (preventieve) quarantaine, met een sterke concentratie in het vierde middelbaar. De grote boosdoener is een slaapfeestje onder ongeveer 15 jongeren en verdere contacten op sportclubs. Ook 15- en 16-jarigen uit Schilde raakten besmet. “Snakken naar sociaal contact is menselijk, maar toch wil ik vragen dat iedereen de maatregelen correct blijft naleven”, aldus Schildense burgemeester Dirk Bauwens (N-VA).