Het slachtoffer werd aangereden op de Biest in Brecht.
Volledig scherm
Het slachtoffer werd aangereden op de Biest in Brecht. © Marc De Roeck

Man (38) overleeft aanrijding niet, bestuurder test positief op alcohol en amfetamines

Een voetganger (38) is vrijdagavond op de Biest in Brecht overleden na een dramatisch verkeersongeval.  De bestuurder van de wagen testte na het ongeval positief op drugs en alcohol. Zijn rijbewijs is voor 15 dagen ingetrokken. 

 1. Parking station Noorderkempen vanaf vandaag betalend, maar wel gratis tijdens het weekend en op avonden tijdens de week

  Parking station Noorderkem­pen vanaf vandaag betalend, maar wel gratis tijdens het weekend en op avonden tijdens de week

  Ondanks protest uit zowat alle hoeken, heeft de NMBS maandag het betalend parkeren ingevoerd op de parking van het station Noorderkempen in Brecht. Vlaams Belang hield maandagochtend nog een symbolische protestactie en ook Groen blijft pleiten om de plannen te herzien. Brecht zelf moet noodgedwongen blauwe zones invoeren op parkings in de buurt, maar tijdens weekends en ‘avonds/’s nachts kan je wel gratis parkeren.
 2. De coronacijfers in Brecht van dinsdag 6 oktober

  De coronacij­fers in Brecht van dinsdag 6 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Brecht, op één dag 7 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 7. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 54. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Brecht op 183 te liggen. Omdat Brecht meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 3. Vader en leerkracht haalt in open brief uit naar minister Vandenbroucke: “De jeugd komt niet naar het café om het naar de kloten te helpen”

  Vader en leerkracht haalt in open brief uit naar minister Vandenbrou­c­ke: “De jeugd komt niet naar het café om het naar de kloten te helpen”

  De nieuwe maatregel die vooral de cafés en bij uitbreiding de jeugd treffen, vallen overal in Vlaanderen in slechte aarde. Het deed Danny Vermeijen, leerkracht en vader, in de pen kruipen en vlijmscherp uithalen. “De jeugd komt niet naar café om het naar de kloten te helpen mijnheer Vandenbroucke. Alles wordt afgepakt van de jeugd. Heel de zomer was de provincie Antwerpen het kind van de rekening en de jeugd heeft zich supergoed gehouden aan het sluitingsuur van 23 uur.”